Kesto: 2t 39min
Ohjaus: Lois Leterrier
Rooleissa: Michelle Rodriguez, Jason Momoa, Vin Diesel

Kauas on tultu The Fast and the Furious (2001) elokuvasta, elokuvasarja on saanut jo yhteensä yksitoista osaa, jos lasketaan mukaan sivuosa Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019). Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että elokuvasarjan parhaat osat ovat osat 1-4 ja 7 sen jälkeen taso on vaihdellut huikeasti niin hyvään kuin huonoon suuntaan. Omaan makuuni ensimmäisten kolmen elokuvan katukisa ja autojen tuunaus meininki maistui eniten.

Tässä elokuvassa punotaan yhteen edellisten elokuvien juonta joka juontaa juurensa ihan sarjan alkuaikoihin. Sellaiselle joka on nähnyt aikaisemmat osat ja ne ovat tuoreessa muistissa juoni ei tuota mitään ongelmia seurata. Mutta sellainen joka ei ole kaikkia aikaisempia osia nähnyt juonikuviot ja hahmot voivat olla hankalaa seurattavaa.

Vaikka elokuvaa mainostettiin sillä että sarjan loppu lähenee, niin loppu on kyllä sellainen cliffhanger joka jättää paljon solmuja auki ja elokuva loppuu kyllä kesken. Tuntuu siltä että elokuvaan on tungettu liian paljon asiaa vaikka pituutta on melkein kolmisen tuntia tuntuu että se olisi vaatinut lisää aikaa ja siitä olisi voinut leikata osan turhista toimintakohtauksista pois.

Jason Momoa tekee loistavan roolin psykopaattimaisen uhkaavan pelottavana pahiksena joka on samaan aikaan myös humoristinen. Toimintaa elokuvassa on vähän liikaakin, itse toivoisin että sarja palaisi jatkossa lähemmäs alkuperäisten elokuvien tuning ja katukisa tunnelmia. Yksi mistä elokuvasarja on tunnettu on se että niissä on hyvät musiikit eikä tämäkään poikkeusta asiaan tee.

Arvosana:
8

+
Sitoo hienosti yhteen vanhojen elokuvien juonia toiminnan saattelemana olematta liian raaka.


Hieman liikaa toimintaa ja vähän sekavaa seurattavaa.