Pitkästä aikaa uutta blogia, tällä kertaa aiheena elokuvateattereiden hinnat, ja varsinkin suomessa monopolia pitävän Finnkinon sellaiset, kävin tuossa vähän aikaa sitten keskustelua sähköpostilla kyseisen puljun asiakaspalvelun kanssa.  Joista tulen todennäköisesti liittämään ainakin pätkiä tähän kirjoitukseeni.

Eniten minua rupesi tässä henkilökohtaisesti se miten he hinnoittelevat lippunsa ja esimerkiksi jos käytät ilmaislipun ja haluan mennä Scape saliin niin silloin joudun maksamaan kolme euroa. Mitä perkuleen järkeä siinä on, ja nykyään he myyvät Premium sarjalippuja… Jotka ovat täyttä kusetusta…

Mitä järkeä siinä on että jos haluat käyttää ILMAISEKSI saamasi lipun joka on esimerkiksi: yritys tai sarjalippu. Mitä perkuleen järkeä siinä on? Mielestäni ilmaiseksi saamasi lipun pitäisi käydä ilman LISÄMAKSUA  mihin tahansa saliin, oli kyseessä normaali, 3D tai Scape sali…

Okei 3D versioihin hintaero ei ilmaislipuissa päde, mutta muutenkin ne lippujen hinnat ovat suoranaista vääryyttä. Otetaanpa esimerkkinä vaikka jos haluisin kirjoitus hetkellä olevana arkipäivänä mennä katsomaan esimerkiki ilta näytökseen Scape saliin Venom elokuvan peruslipun hinta on 17.00€ MITÄ H******Ä?!? seitsemäntoista euroa… Mielestäni vähintään kohtuullinen hinta olisi alle viisitoista euroa, ei se perkuleen Scape sali mikään niin erikoinen ole….

Muutenkin Finnkino on suomessa monopoliasemassa  jonka takia heidän luulisi pitävän hintojaan edes kohtuullisina mutta ne ovat suoranaista ryöstöä, onneksi nytten Finnkino on saanut kilpailijan kun Kalasataman uuteen kauppa keskus Rediin avasi ovensa virolaisen uuden elokuvateatteriketjun Cinamonin ensimmäinen teatteri. Sen jos minkä luulisi tuovan kilpailua elokuva teatterin hintoihin.

Muutenkin monia pieniä elokuvateattereita on joko lopettanut tai joutunut ahtaalle Finnkinon pelleilyn takia, onneksi edes Pääkaupunkiseudulla on vielä muutamia hienoja pienempiä elokuvateattereita kuten esimerkiksi Helsingin Kalliossa sijaitseva Riviera joka on mukava tuulahdus suomalaiseen elokuva teatteri skeneen. Siellä voit nautiskella pientä syötävää sekä esimerkiksi vaikka olutta elokuvan nauttimisen yhteydessä, mikä on mukavaa vaihtelua.

Ja sitten on vielä se tuleva IMAX teatteri Helsingin Itäkeskukseen… Se vaikuttaa mielenkiintoiselta mutta siinäki on omat huolensa… Kuten lippujen hinnat… Jos Scape salin liput ovat jo nyt melkein 20€… Voisin vaikka lotota että sen salin hinnat tulevat olemaan noin 25-30€. En pitäisi sitä yhtään mahdottomana finnkinon tuntien…

Olen ruvennut jo miettimään että näin usean vuoden aktiivisena elokuva kävijänä ei taida auttaa muu kuin ruveta suosimaan suoratoistopalveluja, Niistä näkee halvemmalla elokuvat ja myöskin sarjat. Koen että vaikka en sitä tahtoisi myöntää perinteisten Blu-Ray ja DVD tallenteiden ystävänä sekä elokuvateattereiden tunnelman arvostajan joudun pikkuhiljaa siirtymään enemmän käyttämään yllämainittuja palveluita.

Otetaanpas tähän väliin ennen lopetusta otteita sähköposti keskusteluista.  Laitoin heille viestiä joka meni muistaakseni ” Hei! Mitä järkeä on siinä että jos haluan käyttää ilmaislipun Scape saliin niin miksi ihmeessä joudun silti maksamaan 3€ ylimääräistä rahaa…”

Ja perskeles, laitetaanpas tähän koko vastaus mitä tullut Finnkinon asiakaspalvelusta:

Kiitos viestistäsi. Täysin ilmaisiin lippuihin törmää hyvin harvoin, tarkoitat varmaan sarja- ja yrityslippuja? Joku niistä on aina alunperin maksanut tietyn summan ja näihin erikoissaleihin tulee noiden perussarjalippujen päällle 3 euron lisämaksu. Myynnissä on toki nykyisin myös Premium-sarjalippuja, joilla saa Scape-salin näytöslipun ilman lisämaksua. Täältä löydät kaikki sarjalippumme: https://www.finnkino.fi/sarjaliput/osta-sarjalippuja

Lippujemme hinnat alkavat 6,50 eurosta ja sarjaliput 8 eurosta. Kannattaa myös hyödyntää kaikki muut edut ja alennuksest, esimerkiksi:

S-Etukortilla etua Finnkinon Kuukauden elokuvan leffalipuista 15%.

Plussa-kortilla keskiviikkoisin -20 % elokuvalipun hinnasta.

Veikkauksen etuasiakkaat kaksi yhden hinnalla tiettyihin kotimaisten elokuvien näytöksiin tiistaisin.

Opiskelijat:
30 % alennus normaalihintaisista elokuvalipuista arkipäivisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin.
20 % alennus normaalihintaisista elokuvalipuista ma-to klo 17 jälkeen alkaviin näytöksiin.

Eläkeläiset:
Kela- tai työeläkekorttia näyttämällä Finnkinon lippukassalta ostetuista lipuista:
30 % alennus elokuvalipun normaalihinnasta arkisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Ei voimassa arkipyhinä. 20 % alennus elokuvalipun normaalihinnasta muina aikoina.

Lastenlipun voi ostaa enintään 10-vuotiaalle lapselle.
30 % alennus normaalihinnasta arkisin ma-pe ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Ei voimassa arkipyhinä.
20 % alennus lipun normaalihinnasta muina aikoina.
30 % alennus Scape-salin lipun normaalihinnasta kaikkina aikoina.

Tässä osa eduista, Finnkino Lab -asiakkaana ja käyttäjätilin verkkosivuillemme luoneena saa kuukausittain erilaisia etuja ja alennuksia, myös aivan ilmaisia näytöslippuja.

Toivottavasti näemme sinua yhä teattereissamme!

Ystävällisin terveisin,

Anu
Finnkino Asiakaspalvelu”

 

Eli toisin sanoen tuo haiskahtaa täydelliseltä automaattivastaukselta. Sen lisäksi vielä muutamalla viestillä tyrkkäsin bensaa liekkeihin ja odotin vastausta, tässä on mitä sieltä tuli.

 

Hei,

harmillista, että koet ilmaiseksi saamiesi sarja-, yritys- ja lahjalippujen käytön ikävänä Premium-salien lisämaksujen takia.

Mukavaa ja aurinkoista syksyä kuitenkin!

Ystävällisin terveisin,

Anu
Finnkino Asiakaspalvelu ”

Eli siis olen sen jo monta kertaa sanonut ja sanon vielä Koittakaa nyt pirkale esimerkiki jossai määrin järkevöittää niitä hintojanne tai teiltä asiakkaat vähenevät.

 

Eiköhän tämä riittäisi tällä kertaa, jos sinulla on kysyttävää tai muuta asiaa niin heitä sähköpostilla viestiä. tai sitten yhteydenotto lomakkella verrkosivujeni kautta.

severi@eläviäkuvia.fi