Tietoa Elokuvasta:

Warner Bros. Picturesin ”Ihmeotukset: Grindelwaldin rikokset” on toinen osa viidestä seikkailusta J.K. Rowlingin velhomaailmassa.

Ensimmäisen elokuvan lopussa AYT (Amerikan Yhdysvaltain taikakongressi) vangitsi voimakkaan pimeyden velhon Gellert Grindelwaldin (Johnny Depp) Lisko Scamanderin (Eddie Redmayne) avulla. Mutta toteuttaakseen uhkauksensa Grindelwald pakeni ja ryhtyi kokoamaan kannattajajoukkoa, josta valtaosa ei osaa aavistaakaan hänen todellisia aikeitaan: nostaa valtaan puhdasveriset velhot hallitsemaan kaikkia ei-taikovia.

Estääkseen Grindelwaldin suunnitelmat Albus Dumbledore (Jude Law) värvää avukseen entisen oppilaansa Lisko Scamanderin, joka suostuu auttamaan tietämättömänä uhkaavista vaaroista. Rakkauden ja uskollisuuden rajat joutuvat koetukselle jopa lähimpien ystävien ja perheen keskuudessa, kun velhomaailma jakautuu yhä vahvemmin kahtia.

 

Ensi-Ilta: 14.11.2018

Kesto: 2h 14min

Ohjaus David Yates

Pääosissa: Eddie Redmayne, Johnny Depp, Carmen Ejogo

Katsottu versio: 3D

 

 

Ihmeotukset: Grindewaldin Rikokset

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat (2016) , oli ihan mukiinmenevä elokuva. Entäs sitten jatko-osa Gringewaldin Rikokset? Elokuva on paikoitellen mukavaa katsottavaa mutta enimmäkseen se on ylipitkää ja useampaan kertaan elokuvan aikana tuli olo että loppuisipa tämä jo.

Elokuvan juoni on erittäin tylsä ja paikoitellen todella sekava, elokuvan tarina hyppelee ääripäästä toiseen ja tuntuu että sen perässä ei pysy, elokuva nojaa erityisesti siihen että yksi hahmo yrittää löytää todellisen itsensä ja saada selville kuka hän on.

Elokuvassa riittää efektejä vaikka minkälaisia mutta sanoisin että 3D toteutus on tehty aika huonosti, kävin katsomassa elokuvan IMAX salissa ja näyttihän elokuva nätiltä kuin vastasyntynyt kissanpentu. Mutta eihän elokuva ollut kauhean hienosti tehty 3D:nä, olihan kuva kirkas ja efektejä käytettii paikoitellen loistavasti. Ei ehkä siis paras elokuva jolla testata imaxia.

Palataanpa hieman Grindewaldiin, eli elokuvan pahikseen Johnny Depp tekee jälleen hienon roolin, olen edelleen herra Deppin fani vaikka hän on ryvettyny vaikka missä kohuissa. En sanoisi että Grindewald on hänen paras rolisuorituksensa mutta ei se mitenkään huonon ole, Hahmona se on erittäin mielenkiintoinen. Siinä on samaan aikaan omanlaistaan lämpöä mutta samaan aikaan hän on myös erittäin pelottavan ja synkän oloinen herra.

Viittasin jo aikaisemmin Credence nimiseen hahmoon kun hän etsii todellista minäänsä, eli sitä kuka hän on oikeasti, elokuvassa hän nähdään myös tylypahka sekä Albus Dumbledore. Tylypahka on tässä elokuvasssa jo olemassa mutta se on erilaisessa tilassa kuin varsinaisissa Harry Potter elokuvissa.

Dumbledoren hahmon kehitystä Ihmeotukset saagassa odotan mielenkiinnolla, hänessä ja on paljon annettavaa erityisesti hänen ja Grindewaldin suhteessa josta ei kerrota kaikkea. Vaikka elokuvan nimi on Grindewaldin Rikokset, niihin ei paljoa perehdytä… Tuntuu että se jää vain pieneneksi osaksi elokuvan muutenkin hieman sekavaa ja tylsää tarinaa.

Tarinan olisi saadut kerrottua helposti alle kahdessa tunnissa, nyt se tuntui puuduttavan pitkältä ja paikoitellen mieli olisi tehnyt jopa nukahtaa, en tiedä mistä johtuu että nykyaikana elokuvia venytetään liian pitkiksi.

Elokuvassa on muutamia erittäin näyttäviä kohtauksia jossa leikitellää efekteillä ja niin sanottu loppuhuipennus on toteutettu nätisti efektejä unohtamatta, mutta loppujenlopuksi elokuva jättää vähän katkeran maun suuhun.

 

Plussaa

Hienoa jatkoa edelliselle osalle, vaikka tässä olisi reilusti parannettavaa mutta ehkä sarja tekee parannuksen seuraavassa osassa.

 

 

Miinusta

Sekava juoni joka saa paikoitellen haukottelemaan, elokuva on todella pitkä, sen tarinan olisi helposti muutamia kohtauksia pois jättämällä saanut kompaktimmasi ja viihdyttävämmäksi paketiksi.

 

Arvosana

7