Tietoa Elokuvasta:

Elokuva perustuu Tuomas Kyrön menestyskirjaan nimeltään Mielensäpahoittaja, elokuvan on ohjannut Dome Karukoski (Tyttö sinä olet tähti, Napapiirin Sankarit, Leijonasydän) ja sen pääösissa nähdään Antti Litja (Hella W, Sydänjää, Hurmaava Joukkoitsemurha) sekä Mari Perankoski (Röyhkeä diplomaatti, Blackout, Kimmo), Ilkka Forss (21 tapaa pilata avioliitto, Korkeajännitystä – eli sähköä kotiinkuljetettuna, Helsingin Herra)

Elokuva kertoo kahdeksankymmentä vuotiaasta miehestä joka asuu maalla yksin ja pahoittaa mielensä nykyajan kotkotuksista kuten tietokoneet, tabletit ja muut tekniset laitteet.

Elokuva sai Ensi-Iltansa: 5.9.2014

Mielensäpahoittaja (2014) Ikäraja: S

Elokuva alkaa laajalla otoksella jossa Mielensäpahoittaja (Anssi Litja) kääntää perunapeltoa Sysi-Suomessa oman kotitalonsa tiluksilla.

Sieltä hän joutuu kaaduttuaan halkopinon kanssa kellarissa llähtemään Miniänsä  (Mari Perankoski) sekä poikansa (Ilkka Forss) luokse Helsinkiin jossa sattuu kaikenlaisia kommelluksia.     

Hän muun muassa vie Miniän (Mari Perankoski) venäläisiä liikekumppaneita Suomalaiseen metsään sekä sohaisee käynnissä olevalla moottorisahalla poikaansa jalkaan.

Elokuvassa on hienosti seurattu kirjan tarinaa sekä noudatettu  sitä suhteellisen hyvin, elokuvaan on otettu mukaan osia myös kirjasa Miniä.

Elokuva on samaan aikaan sekä hauska että koskettava, mielestäni se oli hieman ylipitkä (1h43min) se olisi toiminut paremmin esimerkiksi vaikka kolmetoista minuuttia lyhyempänä.

Mielensäpahoittaja on hahmona erittäin mielenkiintoinen ja toivon että hänen seikkailunsa saavat jatkoa kirja muodossa vielä.

Arvosanani: 8/10

Hyvää:

  • Hyvä käsikirjoitus.
  • Mielenkiintoiset hahmot
  • Hauska ja koskettava.
Huonoa:
  • Hieman ylipitkä.
  • Harmi ettei Emäntä hahmo saanut enemmän ruutu aikaa.
  • Mari Perankoski tekee yhden huonoimmista rooleistaan Miniänä.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/mielensapahoittaja/