Kesto: 1t 46min
Ohjaus: Gil Kenan
Rooleissa: Maggie Smith,Isabella O’Sullivan,Joel Fry

Matt Haig on kirjoittanut jo omien laskujeni mukaan neljä jouluaiheista lastenkirjaa. jotka ovat ainakin allekirjoittaneen mielestä olleet hyviä kirjoja kuten otsikon mukainen Poika nimeltä Joulu kirjakin.

Mielesäni tämä kyseinen elokuva on yksi parhaimpia jouluelokuvia viime vuosilta. Vaikka tarina on lapsille suunnattu mielestäni se ei tunnu liian lapselliselta vaan se jaksaa pitää mukanaan myös aikuisenkin katsojan. Juoneltaan elokuva on yksinkertainen mutta silti erittäin mukaansatempaava, tarinaltaan elokuva on hieman surullinen pohjavireeltään, mutta loppu tuo mukanaan hyvän ja iloisen tunnelman.

Animaation jälki tässä on loistavaa ja musiikit nautittavaa kuunneltavaa. Tai oikeastaan pitäisi varmaa sanoa paremminkin erikoistehosteiden laatu, niitä ne taitavat enemmänkin olla, joka tapauksessa huikeaa jälkeä. Maisemat ja hahmot ovat kauniin näköisiä. Eikä kuitenkaan liian realistisiakaan.

Elokuvalla oli kestoa melkein kaksi tuntia ja muuten se tuntui sopivalta pituudelta mutta lopusta olisi voinut hieman leikata tavaraa pois, se tuntui hieman liian pitkälle venytetyltä. Elokuvasta mielenkiintoisen tekee sekin että se sijoittuu niin kirjassa kuin elokuvamuodossakin osittain Suomeen.

Arvosanani:
9

+

Hienosti toteuteutettu animaatio/erikoisefekti jälki ja mainio musiikki ja samaistuttavat hahmot.


Paikoitellen vähän tylsä ja hieman liian pitkä elokuva jota olisi voinut lyhentää jättämällä muutama kohtaus pois.