Tietoa Elokuvasta:
Sherlock Holmes voi hyvinkin olla sykähdyttävintä, mitä valkokankaalla tänä vuonna nähdään. Lukuisat näyttelijät ovat esittäneet Sir Arthur Conan Doylen legendaarista salapoliisia, eikä Holmesin nimi koskaan liene ollut kuumempi kuin nyt, kiitos Benedict Cumberbatchin.

Bill Condonin tenhoavassa epookkimysteerissä Mr. Holmes mestarinäyttelijä luo kaksi Holmesia: kumaraan painuneen ärhäkän vanhuksen ja nuoremman, voimiensa tunnossa olevan teräväkatseisen etsiväneron. Sussexin talossaan vuonna 1947 vanha Holmes hoitaa mehiläisiä ja taistelee pettävää muistiaan vastaan yrittäen ratkaista arvoituksen, joka aikanaan sai hänet jättämään etsivän työn. Apulaiseksi lyöttäytyy taloudenhoitaja rouva Munron nokkela poika Roger. Muistot vievät Holmesin kolmen vuosikymmenen takaiseen Lontooseen.

Yhtä aikaa hienovarainen ja väkevä roolityö paljastaa Holmesin älyn ja haavoittuvaisuuden. Eivätkä kenenkään silmät tuiki naurusta McKellenin tavoin. Mr. Holmes on tarina miehestä ja myytistä, muistoista ja muuttuvasta maailmasta, menetetyistä tilaisuuksista ja odottamattomasta armosta. Se tislautuu mieleen ja lämmittää pitkään.

Rooleissa:
Ian McKellen (Taru Sormusten Herrasta – Sormuksen ritarit, X-Men,Last Action Hero), Milo Parker (Robot Overlords, The Durrels, Gespensterjäger), Laura Linney (Truman Show, Menneisyyden ote, Viides valta).

Suomen Ensi-Ilta: 17.9.2015
Ikäraja: 12

Mr. Holmes

Pääosan esittäjä Ian McKellen tekee loistavan roolisuorituksen. En olisi osannut kuvitella varttuneemman Sherlock Holmesin rooliin ketää muuta joka sopisi tähän yhtä hyvin.Nuoren Roger pojan roolissa loisaa Milo Parker. Eikä roolisuorituksessa ole mitään vikaan.

Tykkään siitä että elokuvassa käsitellään Sherlock Holmesin hahmoa vanhempana, koska sitä ei mielestäni ole käsitelty aiemmin. Mielestäni elokuvassa olisi myös voinut käsitellä Watsonin tarinaa enemmänkin mutta se oli jätetty tyystin sivuosaan.

Mr. Holmes on mukaansatempaava elokuva joka on loistavasti toteutettu mutta tarinasta jää jotain puuttumaan. Holmes on vanhemmiten vetäytynyt Maaseudulle hoitamaan mehiläisiään joihin hän suhtautuu mukavalla intohimolla.

Elokuva olisi saanut tuoda esiin myös enemmän Roger pojan ja hänen äitinsä sekä isänsä tarinaa, nyt se jää ohueksi ja hahmot jäävät kokonaisuuteen nähden irralliseksi.

Käsitelläänpä sitten hieman elokuvan pituutta joka on vajaa kaksi tuntia. Siinä ei ole sekunttiakaan liikaa ja entä Blu-Ray ekstrat sitten? Niissä ei ole mitään erikoista, Muutama lyhyekö dokumentti elokuvan teosta jossa haastatellaan ohjaajaa ja Ian McKelleniä.

Kokonaisuutena elokuva on hyvä. En sanoisi loistava koska osa hahmoista jää liian ohueksi ja Tarina olisi saanut avata enemmän, elokuvahan perustuu kirjaan nimeltä A Slight Trick of the Mind jota en ole ainakaan vielä lukenut. Jos sen olisin lukenut ymmärtäisin varmaan enemmän elokuvasta.

Arvosanani:  7

Hyvää:

  • Ian McKellen on nappi suoritus Sherlockin rooliin.
  • Milo Parker tekee loistavan roolin.

Huonoa:

  • Hahmot jäävät irrallisiksi.
  • Elokuvan tarina jää ohueksi:


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/mr-holmes/