Aikaisemmassa blogissani noin kuukausi sitten jo viittasin finnkinon hinnoitteluun ja dominointiin alallaan Suomessa.  Arvioin että lippujen hinnat tulevat olemaan n, 25-30€ euroa, en minä kauhean kauaksi kyseisestä luvusta osunut, hinnat ovat about: 20.40€ jos menee IMAX saliin.

Mutta palataanpas siihen itse teatteriin, onhan se sali hienon näköinen sitä en sano mutta siellä on mielestäni suunnittelu virheitä… Esimerkiksi: Siellä ei ole automaatteja josta voit tulostaa itse valmiiksi ostamasi liput, siellä on kyllä automaatteja.,.. Mutta niistä voi vain ostaa tai varata lippuja.

Sitten yksi mielestäni iso suunnittelu moka teatterissa on se että sehän on rakennettu kahteen kerrokseen… Mikä on ymmärrettävää mutta kuka suunnittelun ihmemies keksi tehdä siihen vain yhden sisäänkäynnin ja se on alakerrasta… En ainakaan varsin kiva jos joudut esimerkiksi kesken elokuvan lähtemään käymään hotelli helpotuksessa niin se on kiva että joudut kiertämään alakerran kautta jotta pääset takaisin yläkertaan ja sieltä joudut odottelemaan että joku tulee ja avaa sinulle salin oven… Mitä perkuleen järkeä siinä on? Kysyn vaan.

Palataanpa sitten siihen itse pääasioaan eli IMAX tekniikkaan ja kokemukseen… En koe että se olisi niin erikoinen kuin muualla, onhan se kuva paljon terävämpis sekä kirkaampi ja 3D:nä kuva on paljon kirkkaampi kuin ennen. Esim: Scapes salissa Tennispalatsissa on paljon tummempi kuva.

Äänistä annan plussaa, mielestäni tässä elokuvateatterissa on paras äänentoisto mikä olen muissa saleissa kokenut.  Äänet tuntuu kuuluvan vierestä ja jokaisesta suunnasta kuuluu erittäin hyvin äänet.

Yhden ison miinuksen vielä salista löydän… Ja se on salin penkit, ne ovat todella kovat ja pitemmän päälle epämukavat, materiaali tuntuu nihkeältä ja jotenkin halvalta. Scape salissakin oli mukavammat penkit kuin täällä.

Mielipiteeni saattaa vielä muuttua kun käyn katsomassa ensimmäisen ”oikean” IMAX elokuvan katsomani elokuva (Ihmeotukset: Grindewaldin Rikokset) ei tietääkseni ollut ns. Aito IMAX:illa kuvattu elokuva.