Videopeleistä on tehty lukuisia elokuvia, jo monta vuotta, esimerkiksi: Mariosta, Tomb Raiderista sekä Prince of Persia. Kotimaisista peleistä ei eläviä kuvia sen sijaan ole paljoa tehty.

Tosin on niitäkin tehty. Esimerkkinä mainitakseni, Angry Birds ja Max Payne… Ja siihen ne sitten melkeinpä jäävätkin. Ikäväkseni joudun sanomaan että erityisen montaa hyvää pelielokuvaa ei ole tehty.

Esimerkkinä todella huonosta pelielokuvasta on Need For Speed elokuva oli liian pitkä ja tylsä… Pelisarja jonka pelit ovat ajopelejä niin ihmettelen miten niistä on saanut niin tylsän toimintaelokuvan.

Käydäänpä sitten läpi niitä vähn parempia elokuvia. Kotimaisista pelielokuvista sananen.. Eli Max Payne, voi pojat… se olisi voinut olla hyvä elokuva. Koska Max Payne oli pelinäkin hyvä… Mitähän siitä voi sanoa… Pelin henki oli saatu suhteellisen hyvin vangittua elokuvaan mutta juoneltaan ja toteutukseltaan elokuva oli yhdentekevä ja tylsä.

Käsitelläänpä sitten Vihaisia lintuja eli Angry Birdsiä. Voi viineri miten tylsä sekin oli, muka hauskaa huumoria joka ei jaksanut naurattaa kovin paljoa. Pitäsiköhän haukkumisen lisäksi vähän kehua hienoja elokuvia? no mikä jottei.

Tomb Raider elokuvia on tullut jo kolme, (2001,2003 ja 2018). Ja ne olivat osa hyviä ja osa ei… Parhaimmistoa olivat ensimmäiset kaksi joissa pääosassa oli Angelina Jolie. Mielestäni ne olivat hiukkasen parempia kuin viimeisin viime vuonna tullut elokuva joka tulee saamaan jatkoa.

Videopelithän nykyään rupeavat näyttämään elokuvilta ja en pidä sitä huonona. Tosin jotkut elokuvat unohtavat liikaa sen pelipuolen vaan ne näyttävät jo liikaa elokuvilta ja pelattavuus kärsii siitä.

Toisaalta suomalainen Remedy tekee sen hienosti esimerkkinä: Quantum Break, jossa oli yhdistetty tv-sarjaa sekä videopeliä saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Toivottavasti tästä saa jotain selvää, tämä saattoi olla ehkä hieman sekavampi postaus mutta toivottavasti tästä sai käsitystä kaiken rönsyilyn ohella siitä mitä halusin sanoa. Katsotaanpa miten kauan kestää taas ennen kuin saan uuden blogipostauksen aikaan. Siihen asti jatkakaa arvostelujen lukemista. Kiitoksia lukemisesta!