Tietoa Elokuvasta: 

Fast & Furious -elokuvasarja saa ensimmäisen itsenäisen spin-offinsa, kun Dwayne Johnson ja Jason Statham palaavat rooleihinsa Luke Hobbsina ja Deckard Shawna elokuvassa Fast & Furious: Hobbs & Shaw.

Aina siitä asti kun järkälemäinen Hobbs (Johnson), Yhdysvaltain ulkoministeriön diplomaattisiiven uskollinen agentti, ja lain hämärämmällä puolella operoiva Shaw (Statham), entinen brittiarmeijan eliittisotilas, kohtasivat ensimmäistä kertaa vuonna 2015 Fast & Furious 7:ssa, kaksikko on ollut jatkuvasti turpakäräjillä.

Mutta kun geenimanipulaation avulla yli-inhimillisiä voimia saanut anarkisti Brixton (Idris Elba) saa haltuunsa biologisen aseen, joka uhkaa koko ihmiskunnan kohtaloa, kahden vihamiehen on yhdistettävä voimansa päihittääkseen vastustajan, joka saattaa olla heitä kumpaakin kovanaamaisempi. Brixtonin kannoilla on myös älykäs ja peloton MI6:n ex-agentti (The Crown -sarjasta tuttu Vanessa Kirby), joka sattuu myös olemaan Shawn sisko.

Fast & Furious: Hobbs & Shaw potkii auki kokonaan uuden oven F&F-universumissa. Tarina vie sankarimme ympäri maailmaa, aina Los Angelesista Lontooseen, Tšernobylin myrkylliseltä laskeuma-alueelta Samoan trooppiseen kauneuteen.

Elokuvan on ohjannut David Leitch (Deadpool 2) pitkään Fast & Furious -sarjan tarinan kanssa työskennelleen Chris Morganin käsikirjoituksen pohjalta. Elokuvan ovat tuottaneet Morgan, Johnson, Statham ja Hiram Garcia. Vastaavina tuottajina toimivat Dany Garcia, Kelly McCormick, Steven Chasman, Ethan Smith ja Ainsley Davies.
Ensi-Ilta: 2.8.2019

Kesto: 2h 16min

Ohjaus: David Leitch

Rooleissa: Vanessa Kirby, Idris Elba, Jason Statham


Fast & Furious: Hobbs & Shaw

Jo kahdeksanteen pääsarjan osaansa ehtinyt Hurjapäät elokuva sarja sai ensimmäisen spin-off osansa nyt.

Eikä se huono osa edes ollutkaan. Vaikka Hobbs ei ole ikinä kuulunut suosikki hahmoihini tässä elokuvassa sekään hahmo ei ärsyttänyt minua niin kuin yleensä, Shaw taas on erittäin hyvä hahmo ja Jason Statham tekee taas loistavan roolin.

Henkilökohtaisesti olen ollut tämän kyseisen elokuva sarjan fani Tokyo Drift osasta lähtien olen käynyt katsomassa elokuvissa asti kaikki osat. Eikä tämäkään ollut poikkeus.

Juoneltaan elokuva oli paikoitellen ennalta arvattava mutta kuitenkin viihdyttävä. Yli kahden tunnin pituudesta huolimatta se ei tuntunut yhtään liian pitkältä ja sen jatkoi katsoa eikä kertaakaan tullut mieleen katsoa kelloa.

Nuo kaksi niin erilaista hahmoa tukevat hyvin toisiaan ja siinä on mukana sopivasti komediaa sekä toimintaa.

Osa elokuvan toimintakohtauksista. Oli toteutettu todella huonolla cgi:llä mutta osa taas oli todella hienosti toteutettu.

Jos oikein hurjasti ajattelee niin elokuva loppui sellaiseen cliffhangeriin että se saattaisi saada jopa jatkoa… Tai sitten se oli pieni spoileri Fast & Furious 9 elokuvasta.

+

Hienot musiikit sekä sujuvasti kulkeva juoni.

Paikoitellen todella amatöörimaisesti toteutetut erikoisefektit.

Arvosana:

9