Elokuvasta:

Johnny Depp palaa valkokankaalle kaikkien tunteman hurjapäisen antisankarin Jack Sparrow’n rooliin uudessa seikkailussa Pirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge. Vauhdikkaassa tarinassa kovia kokenut kapteeni Jack on taas pulassa, kun hengenvaaralliset aavepiraatit kammottavan kapteeni Salazarin (Javier Bardem) johdolla onnistuvat pakenemaan Bermudan paholaiskolmiosta tarkoituksenaan tehdä selvää kaikista merirosvoista – erityisesti Jackista. Jackin ainoa keino pelastua on etsiä tarunhohtoinen Poseidonin kolmikärki, mutta sen löytääkseen hänen on pitkin hampain yhdistettävä voimansa älykkään ja kauniin tähtitieteilijän Carina Smythin (Kaya Scodelario) sekä Kuninkaallisen laivaston uppiniskaisen merimiehen Henryn (Brenton Thwaites) kanssa. Säälittävän pienen ja ränsistyneen purkkinsa Dying Gullin ruorissa kapteeni Jack toivoo paitsi kääntävänsä häntä viime aikoina piinanneen kovan onnen putken, myös pelastavansa henkikultansa kohdatessaan mahtavimman ja häijyimmän vastustajan, jonka on kuunaan tavannut.

Rooleissa:

Johnny Depp (Liisan seikkailut peilimaassa, Black Mass, Public Enemies), Kaya Scodelario (Skins – Liekeissä, Labyrintti, Humiseva harju), Javier Bardem (007 Skyfall, The Gunman, Menetetty maa)

Ohjaus:

Joachim Rønning (Bandidas, Kon-Tiki, Doomsday)

Ensi-Ilta: 24.5.2017
Kesto: 2h 19min
Ikäraja: 12
Katsotte versio: 2D (Teatterissa)
Alkuperäinen nimi: Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
Genre: Toiminta, Seikkailu

Pirates Of The Caribbean Salazar’s Revenge

Jo viidenteen osaan ehtinyt Pirates Of The Caribbean sarjan uusimman ja edellisen (Vierailla vesillä 2011) ehi vierähtää noin kuusi vuotta. Ja tämän uusimman osan välissä ehti olemaan monenlaista vastoinkäymistä elokuvan teon aikana.

Yllä mainittu elokuvasarja on saanut jo useamman osan mutta silti se jaksaa vielä kantaa eteenpäin vaikka siinä on jo noin monta osaan, Johnny Depp tekee edelleen loistavaa työtä Jack Sparrow:n roolissa.

Javier Bardem tekee myös hienon roolin Kapteeni Salazarina. Muutenkin elokuvassa hieno roolitus ja elokuva on erittäin hienon näköinen ja siinä ei ole käytetty liikaa erikoistehosteita.

Tarinaltaan elokuva jatkaa hienosti tarinaa joka on alkanut jo elokuvasarjan ensimmäisissä osissa. Elokuvassa on yhdistetty hienosti takaumia sekä aikaa johon elokuva sijoittuu.

Elokuvassa on hienoja visuaalisia elementtä kuten laivat ja maisemat, tarinaltaan elokuva on aika synkkä mutta siinä on kuitenkin mukana sopivasti huumoria.

Elokuvan loppu on varsin mielenkiintoinen. Se jättää varsin oudon fiiliksen ja jättää miettimään että minkälaisen kohtalon elokuvasarja tulee saamaan.

Arvosanani on: 9

Ruusuja:

  • Näyttävät maisemat.
  • Hienoja roolitus.
  • Sopivasti huumoria.

Risuja:

  • Hieman liian synkkä.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/pirates-of-th-caribbean-salazars-revenger/