Kesto: 1h 57min, Ohjaus: Peter Ramsey, Rooleissa: Nicolas Cage, Liev Scheiber, Zoë Kravitz


Hämähäkkimies sarjakuviin perustuvia elokuvia on tullut vastaan monia, ja tämä oli mielestäni yksi parhaista niistä vähään aikaan.

Jo pitkään jatkuneeseen sarjaan tämä tuo mukaan vaihtelua perinteiseen kaavaan, elokuvassa hypitään ulottuvuudesta toimeen, ja saadaan mukaan myös uusia hahmoja.

Juoneltaan elokuva ei kuitenkaan tuo mukaan perinteistä Hämiksen syntytarinaa. Onhan sekin mukana… Mutta se näytetää jokaisen eri hämisten kohdalla se on hieman erilainen.

Tarinassa on mukana huumoria ja synkkyyttä sopivasti, ja se on toteutettu värikkäästi ja modernilla twistillä. Juonessa oli tosiaan sopivasti leikkisyyttä unohtamatta supervihulaisia.

Elokuvaa olisi jaksanut katsoa kyllä pitempäänkin. Se kesti vajaa pari tuntia ja siinä ajassa nähtii Kingpin ja monta muutakin hahmoa. Vaikka elokuva oli ehkä tarkoitettukin nuoremmalle yleisölle, uskon kyllä että moni aikuinenkin siitä nauttii ja löytää mielenkiintoista katsovvataa siitä.

Se mikä pisti erityisesti silmään ja vielä hyvällä tavalla… Oli se että elokuva oli animoitu erittäin nätisti, silmäkarkkia ja värejä riitti vaikka muille jakaa. Moni muukin saisi ottaa oppia siitä miten tehdä näin hienosti animaatio elokuva.

Musiikit olivat myös oivasti valittu tähän elokuvaan. Kokonaisuutena piristävä ja yllättävä kokonaisuus. Olin kuullut tästä paljon hyvää monesta suunnasta ja elokuva ei pettänyt.

Elokuvassa oli totutusti mukana Stan Leen cameo (rauha hänen sielulleen). Ja se oli hienosti tehty. En yllättyisi vaikka elokuva saisi jatkoa ja mielenkiinnolla sitä odotankin.

+

Sopivassa suhteessa synkkyyttä, huumoria surua ja toimintaa.

Paikoitellen hieman liian nopeasti ja sekavasti etenevä juoni ja leikkaustyyli.

Arvosana:

8