Tietoa Elokuvasta:

Toimintakomediassa Grimsby tappavan vaarallinen MI6-agentti Sebastian Graves (Mark Strong) saa tehtäväkseen estää koko maailmaa uhkaavan terrori-iskun, mutta hänen on valitettavasti yhdistettävä voimansa pitkään kadoksissa olleen veljensä (Sacha Baron Cohen) kanssa, joka sattuu olemaan lempeä mutta hieman hidasjärkinen englantilainen jalkapallohuligaani… ja niinhän se on, että jokaisen loistavan agentin takana on tosi nolo velipoika.

Nobbylla on kaikkea, mitä grimsbyläinen mies voi haluta – kuten esimerkiksi 11 lasta ja koko Koillis-Englannin tyrmäävin tyttöystävä (Rebel Wilson). Hänen elämästään puuttuu vain yksi asia: pikkuveli Sebastian, jota Nobby on etsinyt 28 vuoden ajan heidän jouduttuaan lapsuudessa erilleen. Nobby on päättänyt etsiä Sebastianin käsiinsä mutta on autuaan tietämätön siitä, hänen nuorempi veljensä on MI6:n vaarallisin tappaja, joka on parhaillaan koko maapalloa uhkaavan terroristiryhmän jäljillä. Valheellisia syytöksiä karussa oleva Sebastian joutuu toteamaan, että jos hän aikoo pelastaa maailman, hän tarvitsee siihen maailman suurimman ääliön apua.

Pääosissa: Sacha Baron Cohen (Les Misérables, Borat,Hugo), Mark Strong (Kingsman: Salainen palvelu, The Imitation Game, Sherlock Holmes), Penelope Cruz (Zoolander 2, To Rome With Love, Vanilla Sky)

Elokuva sai Suomen Ensi-Iltansa: 26.2.2016

 

Grimsby Ikäraja: K-16

Tässä elokuvassa on paljon todella ala-arvoisia vitsejä, mutta onko se paha? Mielestäni ei. Tämä elokuva alkaa kohtauksella jossa, Nobby Butcher (Sacha Baron Cohen) harrastaa seksiä puolisonsa kanssa huonekalukaupassa, tämä kohtaus kuvastaa hyvin elokuvaa. Elokuva on täynnä kohtauksia jossa harrastetaan seksiä. tungetaan ilotulitusraketteja hanuriin sekä tiputaan sillalta.

Mukana on myös ”syvällinen” tarina kahdesta veljeksestä joiden tiet ovat eronneet lapsuudessa, ja sen aiheuttamaa tuskaa. Vaikka elokuva oli hyvä ja hauska. Mutta sen lisäksi se yrittää tehdä itsestään toiminta-komediaa… Joka ei mielestäni todellakaan onnistunut.

Sanoisin että elokuva on sellainen että sitä ei tule toista kertaa katsottua vaikka se onkin todella hauska. Elokuvaa ei edes pelasta sitä että Sacha Baron Cohen tekee jälleen hyvän roolin. Olen tykännyt herra Cohenin aikaisemmista elokuvista.

 

Arvosanani: 8/10

Hyvää:

  • Hauska.
  • Ei liian pitkä.
Huonoa:
  • Ei uudelleenkatselu arvoa.
  • Heppoinen juoni.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/grimsby/