Tietoa Elokuvasta:

Andrew Neyman (Miles Teller) on kunnianhimoinen nuori jazz-rumpali, joka on vakaasti päättänyt nousta Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsevan eliittikonservatorionsa huipulle. Isänsä epäonnistuneen kirjailijanuran varjostama Andrew janoaa tunnustusta taidoistaan. Terence Fletcher (J.K. Simmons) – soitonopettaja, joka on yhtä tunnettu pätevyydestään lahjakkuuksien koulijana kuin kammottavista opetusmenetelmistään – johtaa koulun parasta jazz-yhtyettä. Fletcher huomaa Andrewn kyvyt, siirtää nuoren muusikonalun omaan bändiinsä ja tulee samalla mullistaneeksi tämän elämän ikiajoiksi. Andrewn intohimoinen täydellisyyden tavoittelu muuttuu nopeasti pakkomielteeksi hänen armottoman opettajansa patistaessa häntä kykyjensä – ja lopulta hulluuden – rajamaille.

 

Pääosissa: Miles Teller (Fantastic Four, 21 & Over, Project X), J.K.Simmons (Spider-Man – Hämähäkkimies, Terminator Genisys, Juno), Paul Reiser (Aliens – Paluu, My Life with Liberace, Beverly Hills kyttä 2)

Elokuva sai Suomen Ensi-Iltansa: 23.1.2015

 

 

Whiplash K-12

Heti alkuun on todettava että tämä elokuva on kannattaa katsoa vaikka ei jazz musiikista kauheasti perustaisikaan, elokuva kertoo enemmänkin siitä miten vaikeaa on tulla ammattimuusikoksi ja kestää sen mukanaan tuomia paineita, Elokuvan päähenkilöitä ovat Andrew Neyman (Miles Teller)  sekä hänen opettajansa Terence Fletcher (J.K Simmons).

Terence Fletcher käyttää opetuksessaan vähän rajumpia keinoja kuin normaalit opettajat, hän mm: Heittää oppilasta Symbaalilla, Lyö häntä päin pläsiä sekä haukkuu solvaa sangen värikkäillä sanoilla.

Terence saa myös erään oppilaan tekemään itsemurhan, ja sen jälkiseuraukset aiheuttavat sen että hänet erotetaan koulusta jossa hän työskenteli. Elokuva on erittäin hyvä ja suosittelen sitä lähes kaikille. Vaikken ole Jazz musiikin suurin fani niin voin sanoa että elokuvan Soundtrack on todella hyvä.

 

Elokuva ei ole yhtään liian pitkä, eikä myöskään liian lyhyt. ja J.K. Simmons tekee yhden uransa parhaista rooleista. Toivoisin jopa että elokuva saisi jatkoa, mielestäni se loppui cliffhangeriin.

Arvosanani: 9/10

Hyvää:

  • J.K Simmons tekee todella hyvän roolisuorituksen.
  • Elokuva jaksaa pitää kiinnostuksen koko kestonsa ajan.
Huonoa:
  • Elokuvan loppu.
  • Henkilöhahmot jäävät hieman irtonaisiksi.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/whiplash/