Tietoa Elokuvasta:

Ohjaaja Zack Snyderin (Man of Steel,Watchmen,300) elokuvassa Batman v Superman: Dawn of Justice Oscar-voittaja Ben Affleckin esittämä Batman/Bruce Wayne ja Henry Cavillin Superman/Clark Kent kohtaavat ensi kertaa valkokankaalla.

Peläten mihin jumalana pidetyn supersankarin teot saattavat johtaa Gotham Cityn pelonsekaista kunnioitusta herättävä omankädenoikeuden harjoittaja haastaa Metropoliksen arvostetuimman modernin ajan pelastajan. Samaan aikaan ihmiskunta yrittää selvittää, millaisen sankarin he oikeasti tarvitsevat. Batmanin ja Supermanin sotiessa keskenään, nousee ilmoille uusi uhka, joka saattaa ihmiskunnan suurempaan vaaraan kuin koskaan aiemmin.

Pääosissa: Ben Affleck (Argo,Daredevil,Armageddon), Henry Cavill (Man of Steel,Koodinimi U.N.C.L.E,Monte Criston Kreivi, Jesse Eisenberg (Suuri Puhallus,Adventureland,The Social Network), Laurence Fisburne (The Matrix,Menneisyyden Ote, Ilmestyskirja. Nyt.), Amy Adams (American Hustle,Lumottu,Big Eyes)

Elokuva sai Suomen Ensi-Iltansa: 23.3.2016

 

Batman V Superman: Dawn Of Justice K-12

Ensi alkuun on todettava olen aina tykännyt Batman ja Superman hahmoista, heistä kertovia sarjakuvia tuli luettua paljon lapsuudessani. Ja innostus on säilynyt vielä aikuisiälläkin vaikka sarjakuvien lukeminen on jääny vähemmälle.

Elokuvalla on pituutta huikeat 2h 31min ja se ei minun mielestäni tunnu ylipitkältä, koska tarina jaksaa pitää mukanaan koko elokuvan keston ajan. Olisin toivonut elokuvaan hieman enemmän toimintakohtauksia, koska elokuvan nimi antaa olettaa että kyseessä olisi taiselu kyseisten hahmojen välillä.

Paneudutaanpa sitten hieman elokuvan roolihahmoihin ja niiden esittäjiin, mielestäni Jesse Eisenberg tekee huikean roolin Lex Luthorina. Hän vetää roolihahmon sopivasti yli niin kuin Lex Luthorin hahmo kuuluukin. Henry Cavill joka tekee todella hyvän roolin Teräsmiehenä kuten myös aikaisemmassa elokuvassa (Man Of Steel) jossa hän esitti samaa hahmoa. Ja sitten on vielä Ben Affleck… Hän ei mielestäni sovi ollenkaan Batmanin rooliin, en kyllä muutenkaan pidä hänestä näyttelijänä, ei tuo kuitenkaan elokuvaa pilannut.

Elokuvaan oli tuotu mukaan yhdeksi vastustajaksi Doomsday, siitä herää kysymys Miksi?!? Minun mielestäni se oli aivan turha tähän elokuvaan. Batman ja Superman sekä Lex Luthor olisivat riittäneet aivan hyvin kannattelemaan koko elokuvan läpi ilman yllä mainittua turhaa vihulaista.

Elokuva alkaa hienosti samalla kohtauksella johon Man Of Steel päättyi, se kerrotaan tällä kertaa Waynen Brucen näkökulmasta. Mielestäni kyseinen kohtaus toimii hyvin myös näin päin.

 

Arvosanani on: 8/10

 

Hyvää:

  • Batman ja Teräsmies ovat hyviä hahmoja.
  • Jesse Eisenberg tekee loistavan roolin Lex Luthorina.
  • Wonder Woman vaikuttaa kiintoisalta hahmolta.
Huonoa:
  • Ben Affleck ei sovi batmaniksi.
  • Doomsday turha pahis tähän elokuvaan.
  • Wonder Woman hahmo olisi ansainnut enemmän ruutuaikaa.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/batman-v-superman-dawn-of-justice/