Kesto: 2t 23min
Ohjaus: Justin Lin
Rooleissa: Vin Diesel, John Cena, Helen Mirren       


Jo yhdeksänteen pääsarjan osaansa ehtinyt Fast & Furious eli suomalaisille ehkä tutumaksin tullut Hurjapäät elokuvasarja.

Sarjassa on olemassa myös yksi sivuosa, tämä yhdeksäs osa on omasta mielestäni sarjan sekavin osa. Tarinan sitoo mukaan jo päättymäisillään olevaa sarjaa. Näillä tiedoilla tulevat osat 10 ja 11 jäävät tämän elokuvasarjan viimeisiksi.

Mielestäni sarjan olisi jo suonut päättyvän edellisen tai seitsemännen osan kohdille, toisaalta tässä osassa selitettiin jo aikaisempien osien hahmojen kohtaloa ja tarinaa, juoneltaa erittäin sekava ja jos ei ole nähnyt aikaisempia sarjan osia se voi olla jopa hieman sekava hypätä mukaan.

Elokuva hyppii ajassa jopa Dom Toretton lapsuuteen, mielestäni kyseisiä osuuksia on mukana jopa liikaa, ja tuleehan mukaan myös hänen veljensä jota esittää paremmin ehkä vapaapainipiireissä tutuski tullut John Cena.

Yllättävän hyvän roolin hän tekee vaikka hän ei ole paljon muita rooleja, ainakaan omien tietojeni mukaan tehnyt, tässä elokuvassa on menty jo TODELLA kauas ensimmäisten neljän elokuvan tunnelmasta, mikä mielestäni ei ole paras ratkaisu, Se mihin näissä osissa ihastuin alunperin oli ensimmäisen ja tokan sekä vielä kolmannenkin osan aikainen tuning ja laiton katukisa meininki osui omaan hermooni todella hyvin.

En ole koskaan ollut liian kovien toimintaelokuvien ystävä, en sanoisi että tämä kuitenkaan sarjan huonoin osa oli. Omasta mielestä osat 3 ja 7 ovat omia suosikkejani tällä hetkellä. Suunnittelin että voisin jossain vaiheessa kun aikaa riittä katsoa sarjan elokuvat uudestaan alusta viimeiseen asti.

+
Sopivan huumoripitoinen elokuva joka ei ota itseään liian vakavasti.


Paikoitellen sekava ja mennyt liian kauas sarjan alkuperäisestä ideasta.


Arvosanani:
8