Kesto: 1 t 56 min
Ohjaus: Ruben Fleischer
Rooleissa: Mark Wahlberg, Tom Holland, Antonio Banderas

Nathan Drake on seikkaillut jo vuonna 2007 ensimmäisen kerran Uncharted Drake’s Fortune videopelissä PlayStation 3 konsolilla joka aloitti pelisarjan joka pitää sisällän neljä osaa joista ainakin näillä tiedoilla neljäs ja viimeinen osa julkaistiin vuonna 2016, PlayStation4 konsolille.

Hypätäänpä itse elokuvan käsiin. Odotukseni elokuvaa varten eivät olleet kovin kummoiset, koska rehellisesti sanottuna oletin tämän olevan taas yksi huonosti kasattu pelielokuva. Voi kuinka väärässä olinkaan.

Toinen syy epäillä elokuvaa oli se että roolitus vaikutti epäonnistuneen ja Nathanin ja Sullyn rooleihin valitut näyttelijät olivat väärät… Väärään osuin tässäkin rooleihin he sopivat yllättävänkin hyvin.

Juoneltaan elokuva ei ollut kauhean monimutkainen, mielestäni se sopi tähän elokuvaan hyvin. Ei juonien aina tarvitse kauhean monimutkaisia ollakkaan. Erikoisefektit oli toteutettu tässä elokuvassa äärimmäisen hienosti. Ja musiikitkin sopivat tunnelmaan, tykkään siitä miten peleistä tuttua Sullyn ja Nathan keskinäistä keskustelua ja huumoria oli saatu mukaan myös tähän itse elokuvaankin.

Uncharted tuntui mielestäni jopa liiankin lyhyeltä, kun elokuva loppui tuntui että sen olisin mielelläni lähtenyt heti putkeen katsomaan uudestaan, mikä on todella harvinaista. Elokuva huokui nykyaikaan tuotua Indiana Joes elokuvien henkeä mitä olen ainakin henkilökohtaisesti itse kaivannut.

Elokuvaan oli piilotettu viittauksia peleihin ja niiden kehittäjään Naughty Dog Studioon. Esimerkkinä eräässä kohtauksessa näkyi yrityksen logolla varustettu tarra. Vaikka elokuvassa seikkailtiin milloin hahmon nuoruudessa ja milloin aikuisuudessakin niin se ei tuntunut yhtään sekavalta.

Ruvetaanpa siis kasaamaan arviota yhteenvetoon. Hienosti toteutettu videopeli elokuva jossa hieno roolitus, efektit sekä musiikit.

Arvosanani:

9