Kesto: 2t 7min
Ohjaus: Kenneth Branagh
Rooleissa: Anentte Bening, Gal Gadot, Tom Bateman

Agatha Christie on julkaissut kirjan johon tämä elokuva perustuu vuonna 1940 (Suomeksi, alkuperäiskielellä jo vuonna 1937). Tästähän on tehty jo useampi tv ja elokuva sovitus aikaisemmin, viimeisin vuonna 2004 jolloin se sovitettiin osaksi Hercule Poirot tv-sarjaa.


Kenneth Branagh ohjasi ja näytteli pääroolin jo vuonna 2017 tulleessa Idän Pikajunan Arvoitus elokuvassa (jolle annoin arvosanan 7). Elokuva oli kyllä katsottava ja olen sen muutamaan kertaan katsonutkin mutta mielestäni ei kyseessä ollut mikään mestariteos.

Henkilökohtaisesti on vaikea nähdä Poirotin roolissa täysin ketään muita kuin David Suchet koska hän tekeee suorituksen niin erinomaisesti. Kenneth ei missään mielessä ole huono roolissaan, vielä ennen kuin menen itse elokuvaan, täytyy sanoa että paljon Agatha Christien kirjoja lukeneena. Täytyy sanoa että omiksi suosikeiksini on muodostuneet niin Idän Pikajunan Arvoitus kuin Kuolema Niililläkin.

Entä miltäs itse elokuva maistui? Mielestäni se oli muuten hyvä mutta heti alkuun oli lyöty kohtaus. Jolla ei ole mitään tekemistä itse alkuperäisen tarinan kuin muutenkaan Poirotin kanssa. Se oli täysin turha ja teki elokuvasta jotenkin sekavan oloisen täydellisellä irrallisuudellaan.

Elokuvassa oli todella nätit puitteet ja varsinkin kohtaukset laivalla näyttivät erittäin hienoilta, roolituskin oli osunut lähes nappiin, itse olisin kyllä valinnut muutamiin rooleihin eri näyttelijät mutta se on vain makuasia.
Sekin minua tässä hieman kismitti, että tähän oli tuotu isoon rooliin eräs hahmo joka ei tähän kyseiseen tarinaan millään lailla liity. Tässä elokuvassa oli myös korostettu hahmojen välistä seksuaalista kipinää, turhan paljon, mielestäni tarinan olisi pitänyt keskittyä enemmän salapoliisi toimintaan ja jättää viittaukset seksiin vähemmälle.

Kokonaisuutena elokuva oli hyvä, siinä ei liikaa kikkailtu erikoistehosteilla ja musiikki sopi tyyliin erityisen hyvin.

Arvosanani:
7

+
Hienot maisemat ja hyvät musiikit.


Liikaa juttuja jotka eivät liity mitenkään alkuperäiseen tarinaan ja seksiä korostettu jopa liikaa.