Kesto: 2t 28min
Ohjaus: Lana Wachowski
Rooleissa: Carrie-Ann Moss, Neil Patrick Harris, Keanu Reeves

Jo neljänteen osaansa ehtiny The Matrix sarja sai viimein neljännen osansa. Viimeisin sarjan osahan tuli jo vuonna 2003, eli vettä on virrannut joessa suhteellisen paljon siitä kun edellinen osa on julkaistu.

Päärooliin on saatu kaikki muut tutut näyttelijät paitsi Hugo Weaving ja Laurence Fisburne. Mutta mielestäni näyttelijät olivat hyvin valittu tähän elokuvaan, itse elokuva oli tietysti ihan hauska mutta en koe että se oli kaiken hypen arvoinen.

Aika moni sitä on haukkunut,, mutta en minä tätä minää kaikkien aikojen huonoimpana elokuvana pitäisi. Oli siinä paljon hyvää ja huonoakin

Reiluna plussana pidän sitä miten hauska elokuva tämä oli, huumoria oli mukana reilusti. Ehkä jopa liikaakin. Mutta elokuvan isoin miinus oli se että se oli liian pitkä, siinä oli turhia ja tyhjiä kohtauksia jotka junnasivat paikallaan ja elokuva olisi pärjännyt hyvin ilman niitäkin.

Elokuvaan oli tuotu myös uusia hahmoja joilla ei ollut kauheasti järkevää funkiota tarinassa, ja se oli myös paikoitellen todella sekava ja taistelukohtaukset oli leikattu liian hätäisesti ja suttuisiksi.

Yhteenvetona voisi sanoa että elokuva oli suhteellisen nautittava ja hyvillä musiikeilla varustettu scifi toiminta pläjäys joka oli reilusti liian pitkä. Jos tykkäsit aikaisemmista sarjan osista tykkäät tästäkin.

Arvosanani:

6


+

Hyvät näyttelijät ja hienot musiikit. Unohtamatta mukavaa huumoria, ei toimintaakaan tarvitse liian vakavasti ottaa.


Liian pitkä ja sekavasti leikattu, kestosta olisi sopinut leikata reilusti.