Tietoa Elokuvasta: 

Adrenaliinintäyteisessä toimintaelokuvassa supersalamurhaaja John Wick (Keanu Reeves) palaa joukko palkkionmetsästäjiä perässään. Wickin hengestä on luvassa 14 miljoonaa dollaria, sillä tapettuaan kansainvälisen High Table -salamurhaajajärjestön jäsenen, hänestä tulee järjestön vihollinen. Maailman armottomimmat palkkamurhaajat seuraavat nyt Wickin jokaista liikettä.


Ensi-Ilta: 15.5.2019

Kesto: 2h 11min

Ohjaus: Chad Stahelski

Rooleissa: Halle Berry, Keanu Reeves, Laurence Fishburne


John Wick: Chapter 3 – Parabellum

John Wick on Matrix trilogian jälkeen Keanu Reevesin parhaita roolisuorituksia ja hahmoja ainakin allekirjoittaneen mielestä.

Elokuva on kaikessa synkkyydessään samalla viihdyttävä ja audiovisuaalisesti näyttävä. Tarinaltaan se on todella synkkä, mutta ei siinä ole huumoriakaan unohdettu.

Verta lentää ja erilaisia ruumiinosia katkotaan mutta mielestäni sitä ei ole vedetty täysin överiksi, muutamia kohtia lukuunottamatta joissa joutui kääntämään katsetta pois valkokankaalta.

Sarjan kolmas osa sitoo yhteen kahden edellisen elokuvan juonia ja tuleepas mukaan myös muutama uusi hahmo. John Wick elokuvii kuuluu koirat oleellisena osana mukaan. Ja onhan niitä tässäkin.

Omasta mielestäni ainakin elokuva loppuu cliffhangeriin.. Joka ilmiselvästi sijaa vuodetta jatko-osalle… Jos ei vielä ainakin yhtä JW elokuvaa nähdä olen hämmentynyt siitä miten sarjan trilogian tarina on päättynyt.

Halle Berry tekee mielestäni hienon roolin John Wickin tuttuna, hän ei ole viime aikoina kauhean huomattavia rooleja tehnyt. Ei se menoa haittaa roolistaan hän suoriutuu hienosti.

Joidenkin hahmojen tarinat jäävät vähän pimentoon ja niitä olisi saanut avata enemmän, toisaalta jotkut hahmot saavat liikaa aikaa ruudulla ja heistä tunnutaan kertovan liikaakin.

Audiovisuaalisesti elokuva oli kaunis, musiikki sopi hienosti tunnelmaan ja paikat missä se oli kuvattu näyttivät hienoilta. Elokuvassa oli paljon hienoja yksityiskohtia ja tuntuu että lavastukseen oli panostettu rutkasti.

+

Surullinen viihdyttävä sekä koskettava elokuva.

Paikoitellen liian paljon hässäkkää naaman edessä ja juonta oli hieman vaikea seurata.

Arvosana:

9