Tietoa Elokuvasta: 

TOLKIEN tutustuttaa katsojat maailmankuulun kirjailijan nuoruusvuosiin. Orvoksi jäänyt Tolkien löytää ystäviä, rakkautta ja luovuutta samanmielisten koulutovereiden keskuudesta. Ensimmäisen maailmansodan koittaessa tärkeä ystäväpiiri uhkaa hajota. Kaikki Tolkienin kokema inspiroi häntä kirjoittamaan kuuluisat tarinansa.


Ensi-Ilta: 3.5.2019

Kesto: 1h 52min

Ohjaus: Dome Karukoski

Rooleissa: Nicholas Hoult, Lily Collins, Colm Meaney


Tolkien

J. R. R. Tolkien tuo Keski-Maan fantasia saagan luoja eli mielenkiintoisen elämän, hän on kirjoittanut lukuisia kirjoja kuten Taru Sormusten Herrasta sekä Hobitti. Mielestäni on enemmän kuin oikeutettua että hänestä tehtiin elokuva.

Ja hyvä elokuva tästä tulikin, epäilin aluksi asiaa kun kuulin että Dome Karukoski ohjaa elokuvan Tolkienista. Mutta voi pojat olin väärässä. Elokuva on samaan aikaan synkkä, viihdyttävä sekä koskettava.

Roolitus on mielestäni myöskin onnistunu, Nicholas Hoult on loistava esittäessää Herra Tolkienia. Erityismaininnan ansaitsee elokuvan musiikin säveltäjä. Musiikki on todella mukaansa tempaavaa mutta ei liian ”eeppistä”

Juoneltaan elokuva noudattaa perinteistä aloitetaan lapsuudesta ja hypitään vähän siellä täällä kaavaa. Mutta käsikirjoitus on onnistunut ja se on toteutettu todella hyvin. Pitkään aikaan en ole nähnyt yhtä viihdyttävää elokuvaa jota olisi voinut katsoa pitempäänkin sekä jopa uudestaan heti putkeen.

Yleensä elämänkerta elokuvat voivat olla tosi tylsiä ja pitkäikäisiä. Sanoisin että se ei pidä paikkaansa tämän elokuvan kohdalla. Elokuva loppuu todella kauniisti. Mielestäni siinä on jotain symbolista että elokuva päättyy siihen kun hän kirjoittaa Hobitti kirjan ensimmäiset sanat.

+

Kertoo hienosti Tolkienin tarinan loistavan musiikin säestyksellä.

Samaan ainaa hyvä elokuva mutta samaan aikan miettii että se on yksi muiden joukossa ”elämänkerta” elokuvien joukossa.

Arvosana:

9