Tietoa Elokuvasta: 

Thanoksen aikaansaama hävitys, joka tuhosi puolet universumista ja rikkoi Avengersien rivit, ajaa jäljelle jääneet Avengersit viimeiseen taisteluun Marvel Studiosin 22 elokuvan sarjan eeppisessä päätösosassa Avengers: Endgame.


Ensi-Ilta: 24.04.2019

Kesto: 3h 2min

Ohjaus: Anthony Russo, Joe Russo

Rooleissa: Scarlett Johansson, Robert Downey Jr. , Brie Larsson


Avengers: Endgame

Marvelin cinematic universe (MCU) on jo kestänyt yli kymmenen elokuvan ajan, siihen on mahtunut niin hyviä kuin huonojakin elokuvia. Kaikkihan alkoi vuonna 2008 elokuvalla Iron Man ja päättyi ainakin toistaiseksi otsikon nimeä kantavaan elokuvaan.

Olen tehnyt arvostelun ainakin muutamasta MCU elokuvasta ja ne löytyvät näiltä sivuilta.

Käydäänpä sitten käsiksi itse Engameen, elokuvahan jatkaa siitä mihin edellinen osa (Avengers: Infinity War) päättyi. Edellinen osa oli ei huono, mutta ei mikään mestariteos kuitenkaan.

Avengers elokuvista ensimmäinen oli aikanaan todella hieno kun se toi monta suosikki supersankariani. Sääli sinänsä koska yksi niistä kuolee tässä elokuvassa.

Juoneltaan elokuva on sekava, TODELLA sekava, siinä on juonellisia kuvioita jotka sopisivat johonkin toiseen elokuvaan. Juoni on muutenkin jo sekava kaikkine sankareineen ja se yhdistää juonen ueasta eri elokuvasta tähän. Infinity Warissahan puolet ihmiskunnasta on kadonnut Thanoksen tekemällä sormen napautuksella.

Elokuvassa on paljon väkisin väännettyä huumoria mutta se on samaan aikaan myös todella surullinen, tässä on mielestäni useammasta eri hahmosta tehty huonompia versioita kuin ne ennen olivat.

+

Päättää hienosti Avengers elokuva sarjan ja joidenkin hahmojen tarinan.

Juoneltaan sekava ja vaikka sen pitäisi päättää sopivasti tarinaa mutta tuntuu että se paikoitellen sekoittaa sitä lisää.

Arvosana:

8