Tietoa Elokuvasta: 

Avengers: Endgamen tapahtumien jälkeen Spider-Man kohtaa uusia uhkia maailmassa, joka ei enää ole entisensä.


Ensi-Ilta: 3.7.2019

Kesto: 2h 10min

Ohjaus: Jon Watts

Rooleissa: Zendaya, Tom Holland, Jake Gyllenhaal


Spider-Man Far From Home

Tom Holland on jo kolmas hämähäkkimiehen näyttelijä 2000- luvulla. Ensimmäinen esittäjähän oli Tobey Maguire ja sitten pukuun sujahti Andrew Garfield.

Kaksi vuotta sitten valkokankaille sinkosi itsensä Spider-Man Homecoming, ja se oli hieno elokuva (arvosana: 7) tämä elokuva sen sijaan oli reilusti parempi kuin se.

Kävin katsomassa elokuvan IMAX- salissa ja vaikka tämä ei ollut 3D elokuva niin silti se oli päräyttävä kokemus audiovisuaalisesti. Erikoistehosteet ja äänet oli toteutettu todella näyttävästi.

Elokuvahan sijoittuu Endgamen jälkeiseen aikaan, mikä loi mielenkiintoisen asetelman sille.

Peter Parker koittaa selviytyä Tony Starkin kuolemasta ja muu maailma siitä mitä Thanoksen napsautuksen jälkeen kävi. Vaikka elokuva alkaa hieman synkissä tunnelmissa niin se paraneen ja synkkyys helpottaa sitä mukaan kun tarinan solmut aukeavat.

Elokuva esittelee Jake Gyllenhaalin hahmon joka paljastui ainakin itselleni hiukan yllättäen pahikseksi, vaikka hän ”auttoikin” hyviksiä tosin se paljastui myöhemmin pelkäksi hämäykseksi.

Juoneltaan elokuva on paikoitellen jopa sekava siihen on tungettu myös Peter Parkesin ja MJ:n rakkaustarina. Mielestäni se oli hiukan turhaa tunkea mukaan tähän elokuvaa. En sitä tietenkään sano ettei se olisi hienosti toteutettu. Päinvastoin se oli sopivan hupsua ja romanttista.

Palataanpa sitten hiukan siihen Spider-Maniin elokuvassahan hän saa uuden puvun… Tai tarkemmin sanottuna kaksikin kappaletta. Joista se myöhemmin esitelty on hienoin.

Onhan mukana tietysti Nick Fury. Jonka roolissa Samuel L. Jackson on edelleen loistava kuten aina ennenkin.

Kerrataanpas lopuski vielä hieman asioita yhteen, muutamista lapsuksista huolimatta elokuva on erittäin hyvä. Ei kuitenkaan täydellinen. Jotain siitä vielä puuttuu mutta sanoisin silti että yksi parhaista Spider-Man elokuvista se on.

+

Synkästä alusta huolimatta elokuva jaksaa pitää mukanaan ja se haihduttaa liian synkkyyden matkalla, elokuvaa kannattelee myös hienot erikoisefektit ja musiikit sekä roolisuoritukset.

Väkisin mukaan tungettu Parkerin ja MJ:n rakkaustarina.

Arvosana:

9