Elokuvasta:
Tänä kesänä Roald Dahlin rakastettu ”Iso kiltti jätti” herää eloon myös valkokankaalla! Koko perheen seikkailuelokuva kertoo mielikuvituksellisen tarinan pienestä Sohvista ja Jätistä, joka tutustuttaa hänet Jättiläismaan ihmeisiin ja vaaroihin. Sohvina nähdään ensimmäisen valkokangasroolinsa tekevä Ruby Barnhill. Edellisestä Spielberg-yhteistyöstään (Vakoojien silta) Oscarin voittanut Mark Rylance esittää Isoa Kilttiä Jättiä.

Rooleissa: Mark Rylance (Vakoojien silta,The Gunman,Intimacy), Jermaine Clement (Men in Black 3,Muppets Most Wanted,Rio 2), Ruby Barnhill (4 O’Clock Club,Iso kiltti jätti.)

Ensi-Ilta: 1.7.2016
Kesto: 1h 57min
Ikäraja: 7
Katsottu versio: 3D
Alkuperäinen nimi: The BFG

Iso Kiltti Jätti

Tämä elokuva perustuu Roald Dahlin vuonna 1982 ilmestyneeseen samannimiseen lastenkirjaan. Roald Dahlin muistakin kirjoista on tehty elokuvia kuten esimerkiksi: Jali ja Suklaatehdas kirjasta. Elokuvan on ohjannut Steven Spielberg.

Ruby Barnhill tekee loistavan roolin Sohvi nimisenä tyttönä, Mark Rylance tekee loistavan roolin Isona Kilttinä Jättinä, elokuva on käsikirjoitettu hyvin ja se seuraa loistavasti Roald Dahlin kirjan tarinaa.

Jätit on tehty mielestäni suhteellisen aidon näköisiksi eikä ne näytä liian tietokoneella tehdyiltä, elokuvassa on loistavia yksityiskohtia ja roolitus on onnistunut todella hyvin, kautta linjan elokuva on toteutettu hyvin.

Mielestäni tämä elokuva on koko perheen elokuvaksi hieman liian surullinen, ottaen huomioon ikärajan joka on k-7. Kaikkien onneksi elokuvassa on kuitenkin onnellinen loppu.

Vaikka elokuvalle on siunaantunut pituutta suhteellisen paljon niin se ei silti tunnu ylipitkältä. Tuntuu jopa että elokuvan maisemissa olisi viihtynyt pitempäänkin. Iso Kiltti Jätti on taattua Steven Spielbergin laatua, hänen edellinen elokuvansa Vakoojien Silta (Bridge of Spies) oli myöskin todella hyvä.

Arvosanani on: 8

Ruusuja:

  • Hyvä käsikirjoitus
  • Hienosti tehty 3D toteutus, sitä olisi voinut kyllä hyödyntää enemmän joisakin kohtia.
  • Hyvä Roolitus.

 

Risuja:

  • Tarina on hieman liian surullinen, tosin ei kirjakaan mikään perin iloinen ole.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/iso-kiltti-jatti/