Elokuvasta:

Lähitulevaisuudessa uupunut Logan huolehtii sairaalloisesta professori X:stä piilopaikassa Meksikon rajalla. Mutta Loganin yritykset piiloutua maailmalta ja menneisyydeltään murskaantuvat, kun nuori mutantti saapuu uhkaavien joukkojen jahtaamana.

Rooleissa:
Hugh Jackman (Les Miserables, X-men, Van Helsing), Patrik Stewart (Star Trek – Next Generation, Family Guy, Gnomeo & Julia), Dafne Keen (The Refugees)

Ohjaus:

James Mangold (Walk the Line, Knight & Day, Kate & Leopold)

Ensi-Ilta: 3.3.2017
Kesto: 2h 18min
Ikäraja: 16
Katsotte versio: 2D (Teatterissa)
Alkuperäinen nimi: Logan
Genre: Toiminta, Draama

Logan

Wolverine tuo yksi kaikkien aikojen väkivaltaisimmista hahmoista ja omista henkilökohtaisista suosikki hahmoista niin X-Men elokuvista ja sarjakuvista.

Logan perustuu löyhästi Dead of Wolverine ja Old Man Logan sarjakuviin, Kuten aikaisemmatkin Wolverine elokuvat (X-Men Origins: Wolverine ja The Wolverine) niin tämäkin on erittäin väkivaltainen. Tässä on mukana myös sopivasti kepeää huumoria ja  viittauksia vanhoihin kunnon sarjakuviin, Joita näkyykin jopa suoraan elokuvassa. Sen lisäksi on myös pienempiä viittauksia joita ei heti huomaa välttämättä ensimmäisellä katselukerralla.

Juoneltaan Logan on synkkä, elokuvassa esitellään huomattavasti totuttua vanhempi Wolverine sekä Charles Xavier. Loganissa Wolverine eli James Howlett on huonossa kunnossa, Hänen parannus kykynsä ei toimi kunnolla.

Logan sisältää todella paljon väkivaltaa. Elokuvassa lentää päitä irti ja lävistetään Wolverinen kynsillä lukuisia eri ruumiinosia, ei ne aikaisemmatkaan Wolverine elokuvat mitään koko perheen lauantai-illan viihde animaatioita olleet. Mutta tuntuu että tässä elokuvassa väkivallalla ja verellä mässäily menee yli.

Mutta loppupeleissä on kuitenkin kyse todella hienosta elokuvasta joka jää ikävä kyllä Hugh Jackmanin viimeiseksi roolisuoritukseksi Wolverinen kynsissä ja saappaissa, mutta voi pojat miten hienolla tavalla hän uransa Wolverinen päättää. Elokuvan loppu on jotain todella hienoa mutta samalla surullista.

 

Arvosanani on: 9

 

Ruusuja:

  • Hugh Jackmanin loistava roolisuoritus Wolverinena.
  • Hienosti tehty kokonaisuus.

Risuja:

  • Liika väkivaltaisuus ja verellä mässäily.
  • Liian pitkä elokuva, elokuva olisi saatu tiivistettyä lyhyemmäksikin.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/logan/