Kesto: 2t 39min
Ohjaus: Baz Luhrmann
Rooleissa: Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge

Elvis Presley tuo rokin kuningas on saanut viimein arvoisensa elokuvan elokuvassa tasapainoitellaan hienostin hänen uransa sekä yksityiselämän kiemuroiden kanssa.

Maskeeraajat ja lavastajat ovat tehneet hienoa työtä elokuvassa, Esimerkkinä: Tom Hanks on maskeerattu siten että häntä ei meinannut tunnistaa. Juoneltaan elokuva ei tarjoa mitään hirveän erikoista jota ei lehdistä olisi jo lukenut, jotain yksityiskohtia ja hahmoja syvennetään tai jätetään kokonaan syrjemmälle.

Ainakin itse olisin kaivannut että elokuvassa olis paneuduttu hieman enemmä siihen millaisella rappiolla ite Elvis oli uransa loppuvaiheissa, ja tuntui että osa hänen uransa kohokohdista sivuutettiin kokonaan tai mainittiin vain sivulauseessa. Mikä tuntui ainakin omasta mielestäni hieman omituiselta, olisin itse ainakin kaivannut hieman lisää tarinaan hänen uransa vaiheista ja kohokohdista.

Itse katsoin elokuvan kotiolosuhteissa television kautta ja HBOMAX palvelusta. (ei ole maksettu mainos) ja katselukokemuksessa ei ollut mitään valitettavaa, tietysti uskon että olisin nauttinut elokuvasta enemmän elokuvateatterissa. Siellä on ihan eri tunnelma ja paljon vähemmän häiriötekijoita.

Austin Butler tekee hienon roolisuorituksen Elviksenä itselle hän on tullut tutuksi lähinnä Once Upon a Time in Hollywood elokuvasta jonka roolisuorituksen hän myös hoiti mallikkaasti. Elokuvan soundtrack on myös onnistunut hienosti ja muutenkin tämä elokuva oli erittäin hyvä kokonaisuus.
Arvosana:
9

+
Hieno kokonaisuus ja hienot roolisuoritukset.


Juoni jää hieman ohueksi ja mutkia oiotaan väärissä kohdissa.