Kesto: 1t 55min
Ohjaus: Shawn Levy
Rooleissa: Ryan Renolds, Jodie Comer, Joe Keery       

Free Guy elokuva tuo helposti mieleen pari vuotta sitten saapuneen Ready Player One elokuvan (arvosanani sille oli 9/10). Ja se oli mielestäni hyvä elokuva, mutta tämä oli parempi, elokuva yhdisti hienosti videopelimaailman oikeaan elämään ja fantasiaa unohtamatta.

Juoni ei ole monimutkaisimmassa päässä mutta ei tämän tyyppinen elokuva sitä vaadikkaan. Tässähän hahmot elävät videopelimaailmassa, ja siihen liittyy se että pelin oikeiden kehittäjien idean on varastanut alkuperäisen tekijä joka on palkannut myös alkuperäisen pelin kehittäjän.

Omasta mielestäni elokuvan ”pääpahis” hahmo on todella ärsyttävä. Siitä en osaa sanoa onko vika itse hahmossa vai sen näyttelijässä. Joka tapauksessa se ei ole omaan makuuni, tuota lukuunottamatta elokuva on yllättävän mukaansa tempaava, ja tuntuu että se olisi voinut olla jopa pitempikin.

Omasta mielestäni elokuvan loppu oli jopa hieman tylsä, tykkäsin myös siitä että elokuva ei ottanut itseään liian vakavasti ja siinä oli mukana huumoria ja viittauksia muihinkin elokuviin.

Yhteenveto: Hyvä elokuva mutta loppu olisi kaivannut pientä viilausta. Elokuvassa oli myös erittäin hyvät musiikit ja erikoistehosteitakaan ei ollut käytetty liikaa. Elokuvan kävin katsomassa IMAX salissa ja sekin toi kokemukseen omat vivahteensa, hyvällä tavalla.


+
Ei ota liian vakavasti itseään, mutta ei vedä kuitenkaan överiksi.Juoni hieman yskinkertainen ja osa hahmoista todella ärsyttäviä.Arvosanani:
8