Tietoa Elokuvasta:

 

Keanu Reeves on John Wick, palkkatappajan uran taakseen jättänyt mies. Lankoja vanhaan elämään on kuitenkin vaikea katkaista. Wick joutuu sietämään roistojen uhkauksia, jotka lopulta konkretisoituvat teoiksi. Nilkit vahingoittavat Wickin silmäteriä, upeaa autoa ja edesmenneen vaimon lahjoittamaa koiranpentua. Mutta roistoilla ei ole aavistustakaan, kuka heillä on vastassaan… Helvetti pääsee valloilleen, kun Wick tarttuu vielä kerran aseeseen. Vastassa on vanha ystävä – ja liossa on sankarin oma henki.

Pääosissa: Keanu Reeves (The Matrix,Man of Tai Chi,Knock Knock),
Michael Nyqvist (Mission Imbossible Ghost Protocol,Miehet jotka vihaavat naisia,Arn Temppeliritari), Speed 2 vaara iskee vesilla,Spider-Man Hämähäkkimies,The Grand Budapest Hotel)

 

Elokuva sai Suomen Ensi-Iltansa: 24.10.2014

John Wick  K-16

 

Elokuva alkaa kohtauksella jossa John Wickillä ei mene vahvasti, hän on nimittäin lähes yhtä hyvissä voimissa kuin auton alle jäänyt orava. Hän on ollut ottavana ja antavana osapuolena Turpakäräjillä.

Päähenkilöllä on surullinen tausta, hän on menettänyt vaimonsa sekä koiransa, jonka johdosta hän päättää palata takaisin Palkkamurhaajan töihinsä. Kostaakseen koiransa murhan ja sen kun hänen autonsa varastettiin.

 

Elokuva on suhteellisen väkivaltainen. Mutta ei samanlaista veripornoa kuin Quentin Tarantinon elokuvat (joista pidän myös) elokuva ei myöskään ole ylipitkä tai tylsä. Vaan se jaksaa pitää mukanaan koko pituutensa ajan (1h,41min).

Olisin toivonut että elokuvassa kerrottaisiin hieman enemmän päähenkilön (John Wick) taustoista, ja siitä miten hänestä tuli palkkamurhaaja. Tämä asia saattaa tosin korjautua tulevassa jatko-osassa joka on alustavasti aikataulutettu vuodelle 2017.

Arvosanani on: 8/10

Hyvää:

  • Keanu Reeves tekee yhden parhaista rooleistaan sekä elokuvistaan.
  • Ei liian väkivaltainen.
  • Toimintakohtaukset ovat hyvin toteutettuja.

 

Huonoa:

  • Koira tapetaan elokuvassa, se ei ole koskaan hyvä
  • Hahmot jäävät hieman irrallisiksi eikä niistä saa kunnon otetta.
  • Elokuvan loppu jättää ilmaan kysymyrmerkkejä, niihin saa kenties ratkaisun tulevassa jatko-osassa?


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/john-wick/