Tietoa Elokuvasta:

The Grand Budapest Hotel kertoo sotienvälisen Euroopan kuuluisasta hotellista ja sen legendaarisen vastaanottovirkailija Gustave H:n ja hänen suojattinsa ja luottoystävänsä Zero Moustafan seikkailuista. Tarinassa on mukana mm. murha, mittaamattoman arvokkaan renessanssimaalauksen ryöstö ja kamppailu suunnattomasta perheomaisuudesta – kaikki tämä kuohuvan mantereen (enemmän tai vähemmän) historiallisia tapahtumia vasten peilattuina.

Pääosissa: Ralp Fiennes (007 Spectre,Harry Potter ja liekehtivä pikari,Lukija),Adrien Brody (Houdini,The Brothers Bloom,Pianisti), Tilda Swinton ( Narnian tarinat: Velho ja leijona, Moonrise Kingdom,Poikani Kevin)

Elokuva sai Suomen  Ensi-Iltansa: 11.4.2014
Ikäraja: K-12

The Grand Budapest Hotel

Wes Anderson tekee jälleen kerran hyvän elokuva, viimeisin elokuva jonka häneltä olen nähnyt on Moonrise Kingdom ja se oli loistava, eikä tämäkään jää laadulliseti siitä kauaksi aikaa.

Roolitus on osunut nappiin, Ralp Fiennes tekee loistavan roolin hotellin vastaanottovirkailija Gustave H:na, Tony Revelori Zero Moustafana.

Hauskana yksityiskohtana täytyy mainita se että elokuva sijoittuu entiseen loistohotelliin joka on alkanut rapistua, elokuva on rytmitetty loistavasti. Tykkään siitä että elokuvan tarina kerrotaan osissa ja siinä kun kunnon kertoja ääni.

Willem Dafoen esittämä hieman psykopaattinen sarjamurhaaja on samaan aikaan vakava mutta myös humoristinen hahmo, pidän siitä että elokuva on samaan aikaan sekä vakava että myös humoristinen. Kumpaakaan elokuvassa ei ole liikaa.

Toivoisin että Wes Anderson tekisi lisää elokuvia joissa on Tony Revelori sekä Ralp Fiennes koska heidän kemiansa näyttelijöinä tuntuu pelaavan erittäin hyvin yhteen.

 

Arvosanani on: 8

Hyvää:

  • Toimiva tarina jossa hahmot pelaavat hyvin yhteen.
  • Wes Anderson on taitava ohjaaja, tämäkin elokuva on hyvä esimerkki siitä.

Huonoa:

  • Olisin toivonut että elokuva sijoittuu enemmän hotelliin, nyt se on hieman sekava poukkoillessaan eri monessa paikassa.
  • Elokuvassa turhia hahmoja jotka olisi voinut jättää pois.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/the-grand-budapest-hotel/