Tietoa Elokuvasta:
Morsiusneidot-ohjaaja Paul Feigin uusimmassa toimintakomediassa vaatimaton CIA-analyytikko Susan Cooper joutuu tositoimiin, kun rikollisliiga saa selville muiden CIA-agenttien henkilöllisyydet.Tämä hissukka konttorirotta on ihannoinut agenttien jännittävää työtä ja haaveillut todellisen vakoojan tehtävistä, ja nyt hänelle tarjoutuu siihen mahdollisuus: hän ilmoittautuu vapaaehtoiseksi vaaralliseen peitetehtävään, jossa hänen tulee soluttautua rikollisliigaan. Nyt on laitettava peliin kaikki teoriassa opittu ja yritettävä pysyä hengissä. Cooperilla on vastassa esittämä jäätävä rikospomo sekä tausta-apunaan hulvaton. Vauhdikasta menoa ja yllätyksiä on luvassa kesän hauskimmassa toimintakomediassa.

Pääosissa: Melissa McCarthy (The Heat,Väärät paperit,Morsiusneidot),Jude Law (Sherlock Holmes,Alfie,Holiday), Jason Statham (The Transporter,The Expendables,Fast & Furious 6)

Elokuva sai Suomen Ensi-iltansa: 5.6.2015
Ikäraja: 16

Spy – Vakoojan asussa

Ensimmäisenä täytyy mainita että elokuvan alkuteksti kohtaus on tarkoituksella matkittu James Bond elokuvista, se on kyllä hienosti toteutettu ja elokuvan tunnusmusiikki on mainio.

Elokuvan roolitus on onnistunut erittäin hyvin lukuunottamatta Miranda Hartin esittämää todella ärsyttävää salaisen agentin apulaista, Jude Law sekä Michelle McCarthy tekevät erittäin hyvät roolit. Miinuksena täytyy mainita että Jason Stathmanin loistavaa roolihahmoa koomisena salaisena agenttina näytetään mielestäni liian vähän.

Ennen elokuvan katsomista luulin että elokuva on huono James Bond kopio. Olin väärässä se on todella hyvä elokuva ja jopa hauska, mikä on aika paljon vaadittu nyky komedioilta jotka eivät mielestäni läheskään aina ole hauskoja.

Elokuva ei mielestäni sisällä ollenkaan liikaa väkivaltaa, agenttikomediaksi jopa yllättävän vähän. Toisaalta Spy on kyllä hieman ylipitkä, sen tarinan olisi hyvin saanut tiivistettyä lyhyempään pakettiin.

Hauskana yksityiskohtana täytyy mainita Vjerka Serdjutška esittämässä Euroviisuista tuttua kappaletta ”Dancing Lasha Tumbai”, samassa kohtauksessa tapahtui takaa-ajokohtaus joka osattiin hauskasti yhdistää samaan hetkeen jolloin yllämainittua kappaletta esitettiin.

Arvosanani on: 7

Hyvää:

  • Roolitus on onnistunut loistavasti.
  • Hauska ja mukaansa tempaava elokuva.

Huonoa:

  • Hieman ylipitkä.
  • Miranda Hart ei sovi ollenkaan rooliinsa.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/spy-vakoojan-asussa/