Elokuvasta:
Uudessa, näyttävässä Disney-elokuvassa “Liisan seikkailut peilimaailmassa”, jossa ovat mukana Lewis Carrollin rakastettujen tarinoiden unohtumattomat hahmot, Liisa palaa Alimaailman merkilliseen valtakuntaan ja matkustaa ajassa taaksepäin pelastaakseen Hatuntekijän.

Liisa Kingsleigh on viettänyt kolme vuotta merikapteenina isänsä jalanjäljissä seilaten maailman meriä. Lontooseen palattuaan hän löytää taikapeilin ja matkaa takaisin Alimaailman mielikuvitukselliseen valtakuntaan, missä häntä odottavat vanhat ystävät Valkoinen kani, Absolem, Irvikissa ja Hatuntekijä, joka ei ole oma itsensä. Hatuntekijä on menettänyt paljoutensa, joten Mirana lähettää Liisan lainaamaan Kronosfääriä, joka on Suuren Kellon kammiossa säilytettävä metallinen pallo, joka antaa kaikelle ajalle voimaa. Palatessaan ajassa taaksepäin hän kohtaa ystäviä – ja vihollisia – näiden elämän eri vaiheissa ja ryhtyy vaaralliseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen Hatuntekijän, ennen kuin on liian myöhäistä.

Rooleissa: Johnny Depp (Mortdecai,The Lone Ranger,Saksikäsi Edward), Mia Wasikowska (Albert Nobbs,Laittomat,Crimson Peak), Sacha Baron Cohen (Les Misérables,Borat,Hugo)

Ensi-Ilta: 25.5.2016
Ikäraja: 12
Kesto: 1h 53min
Katsottu versio: 3D

Liisan seikkailut peilimaassa

Liisan seikkailut peilimaassa sijoittuu ajassa kolme vuotta edellisen elokuvan jälkeen (Liisa ihmemaassa 2010), samat tutut henkilöt ovat päärooleissaan mikä on todella hyvä. Näyttelijät tekevät hyvät suoritukset siihen nähden että ohjaaja ei tunnu saavan heistä kunnolla mitään irti, roolit ovat hieman ponnettomia. Tuntuu että Johnny Deppin Hatuntekijä ja Sacha Baron Cohenin Herra Aika ovat ainoat näyttelijät jotka pääsevät edes hieman irroittelemaan.

Tykkäsin Liisa Ihmemaassa elokuvasta todella paljon. Se oli yksi parhaimmista Tim Burtonin ohjaamista elokuvista. Burtonhan ei ole ohjannut tätä elokuvaa vaan hän on ollut elokuvan tuottajana.

Elokuva on aika erikoinen siinä mielessä että siinä liikutaan ajassa joka tekee tästä myös sekavan kokonaisuuden koska ajassa liikutaan nykyajassa sekä menneessä että myös tulevassa ajassa. Kuulostaa melkoiselta sekametelisopalta eikö? Sitä se on.

Tarinassa on hankala pysyä kunnolla perässä kun se hyppii niin monessa eri ajassa, se on myös leikattu sekavasti. Tuntuu että ohjaaja ei ole saanut elokuvassa näyttelijöitä pistämään parastaan vaan he vain näyttelrvät, mukana ei tunnu olevan tunnetta ja suoritukset jäävät hieman ponnettomiksi. Se hyvä puoli Peilimaan seikkailuissa on että elokuva tuo mukaan hahmon Herra Aika ja hän saa mukavasti ruutuaikaa.

Liisa Ihmemaassa sekä Liisan seikkailut peilimaassa elokuvathan perustuvat löyhästi Lewis Carrolin jo vuonna 1865 ( Liisan seikkailut ihmemaassa) ja 1871 (Liisan seikkailut peilimaassa) julkaistuihin kirjoihin sekä. Molemmat kirjat ovat loistavia ja elokuvat käyttävät kirjoista lähinnä hahmot.

Yhteenvetona voisi sanoa että Liisan seikkailut peilimaassa on hyvä elokuva mutta Tim Burtonin ohjaaman loistavan Liisa Ihmemaassa elokuvan jälkeen tämä on lievä pettymys. Elokuvan kävin katsomassa 3D versiona ja se jätti toivomisen varaa. Efektejä ei käytetä kauheasti hyväksi, siinä on muutamia kohtia jotka säväyttävät. Ne olisivat toimineet myös 2D:nä.

Arvosanani on: 7
Ruusuja:

  • Roolitus on loistava.
  • Sopii sekä nuoremmille että vanhemmille katsojille.
  • Elokuvassa on mukana myös sopivasti huumoria.

Risuja:

  • Elokuva on sekametelisoppa jonka perässä ei meinaa pysyä.
  • Elokuva saattaa olla nuoremmille katsojille hieman liian jännittävä.
  • 3D tehosteita on käytetty turhan vähän eikä ne säväytä niin paljon kuin toivoisi.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/liisan-seikkailut-peilimaassa/