Elokuvasta:
3D-animaatiokomediassa ”Angry Birds -elokuva” saadaan vihdoin tietää, miksi linnut ovat vihaisia.

Elokuva vie meidät saarelle, jolla asuu yksinomaan onnellisia, lentotaidottomia lintuja – tai lähes yksinomaan. Tässä paratiisissa vihanhallintaongelmista kärsivä Red, Sakke sekä räjähdysaltis Pommi ovat aina olleet kirjaimellisesti outoja lintuja. Mutta kun saarivierailulle saapuu salaperäisiä vihreitä possuja, näiden erilaisten lintujen tehtäväksi jää selvittää, mitä possut oikein juonivat.Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Jon Vitti sekä vastaavina tuottajina toimivat Mikael Hed ja David Maisel.

Rooleissa: Jason Sudekis (Kaameat pomot,Millerit,Mother’s Day), Danny McBride (Pineapple Express – pilvinen pakomata,Your Highness,This Is the End), Sean Penn (Carlito’s Way,Menneisyyden ote,This Must Be The Place)

Ensi-Ilta: 13.5.2016
Ikäraja:  S
Kesto: 1h 37min
Katsottu versio: 3D

Angry Birds

Vihaiset Linnut on tämän elokuvan nimi joka perustuu saman nimiseen mobiilipeliin joka on julkaistu jo vuonna 2009 jonka jälkeen peli sarja on saanut jo lukemattomia sivuosia (Angry Birds Seasons, Angry Bird Star Wars I & II, Angry Birds GO) sekä myöskin numeroidun jatko-osan Angry Birds 2 (2015).

Mutta itse elokuvaan. Angry Birds elokuva on sallittu kaiken ikäisille, mutta mielestäni siinä on myös mukavaa huumoria joka sopii niin lapsille kuin vähän vanhemmillekkin katsojille. Äänirooleihin on valittu loistavat näyttelijät ja elokuva on mukavaa katsottavaa joka ei ota itseään liian vakavasti, Eikä elokuvan hahmotkaan itseaan turhan vakavasti ota. Esimerkiksi: Red linnun ihailema Mighty Eagle on vähän muuta kuin mitä hän on julisteessa kotonan nähnyt.

Angry Birds jaksaa kantaa mukanaan vaikka tarina on enemmänkin nuoremmille katsojille suunnattu. Elokuva on mielestäni paikoitellen jopa tylsä ja huumori tuntuu väkinäiseltä paikoitellen, hahmot ovat tuttuja tuttuja niille jotka ovat pelanneet Angry Birds videopelejä. Mutta niille jotka eivät niitä ole pelanneet ne jäävät ohuiksi ja olisivat kaivanneet hieman enemmän tausta tarinaa.

Possut ovat mielestäni hauskoja mutta niiden mukaan tulo saa elokuvaan mukaan myös surullisen aspekti, He yrittävät nimittäin varastaa Lintujen munat ja syödä ne. Tämäkin on ollut pelejä pelanneille tiedossa jo aikaisemmin mutta mielestäni se ei sovi tähän koko perheen elokuvaan.

Kokonaisuutena elokuva on kuitenkin hyvä. Mutta siitä jaa puuttumaan jotain, plussaa täytyy antaa elokuvan 3D toteutuksesta joka on tehty hienosti. Elokuva on tehty isolla budjetilla (noin 65 miljoonaa euroa) ja se tienasi avaus viikonloppunaan Suomessa noin 38 miljoonaa euroa ja päätynyt myös muualla maailmassa katsotuimmaksi elokuvassa. 23. toukokuuta  mennessä Angry Birds on tuottanut jo yli 150 miljoonaa dollaria  (n. 130 milj. euroa) ja sen on jo julkistettu saavan jatko-osan.

Arvosanani on: 7 

Ruusuja:

  • Hyvia videopeleihin perustuvia elokuvia tulee harvoin, ja tämä on yksi niistä.
  • Elokuvan 3D toteutus on onnistunut hyvin.
  • Angry Birds saa jatko-osan.

Risuja:

  • Hahmot jäävät ontoiksi, ne olisivat kaivanneet hieman enemmän tausta tarinaa.
  • Elokuva on suunnattu mielestäni hieman liikaa lapsille.
  • Angry Birds elokuvan huumori ja näyttelijöiden repliikit tuntuvat joissain kohdissa hiukan väkinäisiltä.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/angry-birds/