Tietoa Elokuvasta: 

1990-luvulle sijoittuva Marvel Studiosin elokuva CAPTAIN MARVEL on uusi seikkailu, jonka tapahtumat ajoittuvat aiemmin näkemättömälle ajanjaksolle Marvelin elokuvauniversumissa. Kyseessä on tarina siitä, miten Carol Danversista tulee yksi maailmankaikkeuden mahtavimmista sankareista. Kun galaktinen sota kahden alienrodun välillä levittäytyy maapallolle asti, Danvers ja pieni joukko hänen liittolaisiaan saavat huomata joutuneensa keskelle todellista hirmumyrskyä.


Ensi-Ilta: 6.03.2019

Kesto: 2h 14min

Ohjaus: Anna Boden

Rooleissa: Brie Larsen, Jude Law, Samuel L. Jackson


Captain Marvel

Carol Danvers eli Captain Marvel on allekirjoittaneelle täysin tuntematon supersankari, ei se silti tarkoita etten hahmoon olisi osannut hyvin samaistua ja siitä nauttia.

Elokuvan keskiössä on Danversin Carol joka on unohtanut osan menneisyydestään saadessaan supervoimansa. Aika perinteinen sankari tarina siit, sitä sitten selvitellään koko elokuvan ajan.

Tarinaan tuodaan mukaan Thanos ja tämä elokuva linkittyy myös ensi kuussa valkokankaalle pärähtävään Avengers: Endgame elokuvaan.

Juoneltaan elokuva on yksitoikkoinen ja junnaa todella kauan paikallaan. Onneksi elokuvassa on mukana Samuel L. Jacksonin esittämä Nick Fury jonka historiaa samalla myös selvitetään. Fury tuo mukanaan huumoria joka pelastaa paljon tätä elokuvaa.

Erikoisefektit on toteutettu näyttävästi ja niitä on käytetty runsaasti, väriloisto ja kunnon äänentoisto pääsee oikeuksiinsa varsinkin IMAX salissa jossa tämän kävin katsomassa.

Captain Marvel on pullollaan tuttuja hahmoja sekä sivuhahmoja… Erityisesti sivuhahmot ovat osittain täysin turhia. Elokuva kestää reilusti yli kaksituntia ja yli puolet siitä on todella tylsää katsottavaa. Juoni on osittain sellainen että sen arvaa jo puolessa välissä…

Lopussa selviää että se jota luulit pahikseksi ei ollutkaan pahis… Hieno twisti elokuvan juoneen. Silti elokuvaan olisi kaivannut jotain päräyttävämpää eikä pelkkää muisti palailee pätkittäin ja välillä käydään moikkaamassa vanhaa kaveria jonka kautta muistinmenetys rupeaa palailemaan kuin Uuno Turhapurolla konsanaan.

Elokuvahan on jo 21. osa Marvel Cinematic Universea ja saaga tulee todennäköisesti jonkinlaiseen päätökseen Avengers: Engamen kohdalla.

Siitä pitää antaa iso hatunnosto että Marvel on tehnyt hienon kunnianosoituksen edesmenneelle mestarille eli Stan Leelle. Tottakai elokuvassa on myös Stanin tekemä cameo joita hän teki eläessään paljon.

 

+

Maittavat efektit ja sopivasti huumoria.

Tylsä juoni joka puuduttaa suhteellisen paljon ja elokuva tuntuu ylipitkältä.

Arvosana:

6