Tietoa Elokuvasta: 

Iron Sky The Coming Race on kuunatsitrilogian toinen osa. Ensimmäinen, Iron Sky (2012), esitteli kuun pimeällä puolella lymynneet natsit sekä tahattoman tarkkaan nykypäivää ennustaneen maailmanpoliittisesti räjähdysalttiin tilanteen. Iron Sky The Coming Race sijoittuu ydinsodan jälkeiseen maailmaan, vuoteen 2043, jossa kuuhun majoittuneet ihmiskunnan rippeet etsivät selviytymistaistelussaan apua ontosta maapallon keskipisteestä. Pikimustalla huumorilla ryyditetty toimintaseikkailu aukaisee historiaa ennakkoluulottomasti ja esittelee vaihtoehtoisen luomistarinan.


Ensi-Ilta: 16.01.2019

Kesto: 1h 34min

Ohjaus: Timo Vuorensola

Rooleissa: Udo Kier,Lara Rossi,Julia Dietze


Iron Sky The Coming Race

Ensimmäinen Iron Sky oli ilmestyessään teattereihin vuonna 2012 Suomalaisten scifi elokuvien uran uurtaja valkokankaalla sen ohaji Timo Vuorensola. Joka on jo kokenut mies kyseisen genren takana. Olihan hän mukana näyttelemässä ja ohjasi  jo kulttimaineen saaneen Star Wreck: In The Pirkinning elokuvan.

Ensimmäinen Iron Sky oli hieno avaus trilogiaksi kasvavaan sarjaan, juoneltaan se oli suhteellisen tylsä. ja kuten tässäkin siinä oli käytetty paljon erikoisefektejä jotka oli vedetty överiksi.

Iron Sky The Coming Race on toteutettu joukkorahoituksen avulla, kuten ensimmäinenkin osa.  Juonihan elokuvassa on aika ohut siihen on ympätty mukaan sekä huumoria että vakavuutta, unohtamatta sitä että siihen on myös lisätty viittauksia Suomeen ja suomalaisiin keksintöihin.

Elokuvassa on mielenkiintoinen scenaario siitä että ihmiset eivät olekkaan sitä miltä näyttää… Tarinan mukaan mietitään että onko kaikki ihmiset ihmisiä ollenkaan? Eivät ole.

Elokuvahan on pohjautuu erikoisefekteihin, nehän on toteutettu erittäin hyvin ja niitä on käytetty paljon. Onhan ne vedetty todella överiksi mutta se kuuluu Iron Sky:n henkeen. Elokuvassahan seikkaillaan yllättäen avaruudessa, tarkemmin avaruusasemalla, ja ollaanhan siinä myös maan pinnalla. Joka tosin on jäätynyt, ja jäänyt melkein autioksi. Ja sen alta löytyy eriläinen maailma.

 

 

+

Hienosti toteutetut erikoisefektit sekä sopivasti överiksi vedetyt efektit. Ja viihdyttävä kokonaisuus,

 

Ohueksi jäävä juoni joka on paikoitellen hiukan sekava.

 

 

Arvosana:

8