Tietoa Elokuvasta: 

Bohemian Rhapsody on järisyttävä kunnianosoitus Queenin musiikille ja yhtyeen legendaariselle laulajalle Freddie Mercurylle, josta tuli yksi maailman rakastetuimmista viihdyttäjistä. Yhtyeen rakettimainen nousu, ikoniset kappaleet ja vallankumouksellinen soundi olivat kaikki vähällä tuhoutua, kun Mercuryn elämä lähti syöksykierteeseen. Yhtyeen voitokas paluu kulminoitui ikoniseen esiintymiseen Live Aid -konsertissa. Queenin perintö inspiroi kaikkia unelmoijia, ulkopuolisia ja musiikkia rakastavia tänäkin päivänä.


Ensi-Ilta: 21.11.2018

Kesto: 2h 14min

Ohjaus: Bryan Singer

Pääosissa: Rami Malek, Lucy Boynton, Mike Myers

Katsottu versio: 2D


 

Bohemian Rhapsody

Koskettava tarina Queen yhtyeen ja sen laulajan vaiheista laulajan kuolemaan asti.

Elokuva on yllättävn pitkä eli lähes kaksi ja puoli tuntia. Se ei silti tunnu niin pitkältä.

Bohemian Rhapsody on samaan aikaan koskettava mutta myös humoristinen. ja on paikoitellen todella synkkä.

Tämä filmi pitää sisällään musiikkia ja ihmissuhde draamoja ja sitten pääsosassa on Rami Malek, joka tekee loistavan roolin Freddie Mercurina.

Tykkään siitä miten elokuvassa kerrotaan koko yhtyeestä, mutta eniten se painottuu yhtyeen laulajaan.

Mike Myers tekee elokuvassa hienon roolin managerina jonka puoleen yhtye on ensin kääntynyt mutta sitten tulee mutkia matkaan kun hän ei suostunut julkaisemaan singlenä kappaletta Bohemian Rhapsody joka oli kuulemma liian pitkä.

Mielestäni elokuvassa kerrotaan hienosti Laulajan tarina, hänen elämänsä ei ollut ruusuilla tanssimista, hänhän kuoli vuonna 1991 sairastettuaan usean vuoden aidsia.

Mercuryn äänihän oli loistava ja laaja-alainen hänen äänenkäyttönsä oli erilaista. Hirveän monella nykylaulajistakaan ei ole samanlaista ääntä kuin hänellä. eikä samanlaista lavakarismaa.

Juoneltaan Bohemian Rhapsody on tarina syrjitystä ihmisestä josta tulee koko kansan tuntema artistijonka laulut jäävät elämään vielä pitkään niiden luojan pallolta poistumisen jälkeen. Yhtyeen muiden jäsenten tarinoita olisi voinut avata hieman enemmän mutta tietenkin on ymmärrettävää että pääpaino on yhtyeen kiistattomassa keulahahmossa ja laulajassa.

 

 

+

Koskettava tarina hienon yhtyeen ja hienon laulajan tarinasta sekä musiikista.

 

Pakotettua huumoria joka ei mielestäni ollut toimivaa, eikä se osunut sopiviin kohtiin mielestäni.

 

Arvosanani on:

9