Tietoa Elokuvasta:
Juice Leskinen oli laulaja, lauluntekijä, runoilija, sanoittaja, kansantaiteilija – suomenkielisen rock-lyriikan isähahmo. Juicen elämää leimasi kuitenkin hänen rakkauselämänsä. Kaikki muu; viina, sanoitukset ja maine tulivat sen sivutuotteena. Elokuva kertoo tarinan rakkauden ammattilaisesta, miehestä joka tunsi syvästi ja äärettömän herkästi, mutta haavoitti monia, myös itseään.

Juice-elokuva on konstailematon ja terävä, kuten Juicen persoona. Koskettava ja melankolisesti kaipaava, kuten Juicen sielunmaisema. Ronski ja suorapuheinen, kuten Juicen puheenparsi. Elokuva kertoo Juicen tien lapsuudesta läpi kuohuvan 70-luvun aina 80-luvun huippusuosioon. Kaikki elokuvan tapahtumat ovat totta – paitsi ne, jotka eivät ole.

Ensi-Ilta: 26.12.2018

Kesto: 1h 45min

Ohjaus: Teppo Airaksinen

Pääosissa: Riku Nieminen, Pekka Strang, Ilkka Heiskanen

Katsottu versio: 2D

 

 

Juice

Juice tuo yksi suomalaisen pop ja rock musiikin kantava voima, ja tämä elokuva kertoo hänen urastaan ja elämästään.

Sitten elokuvaan, mitähän tästä sanoisin. Elokuvana Juice on mitään sanomaton ja tylsä. Miten niinkin mielenkiintoisen persoonan kuin Juice elämästä saa näin tylsän elokuvan.

Elokuvasta ei saa oikein mitään irti, mukana on huumoria mutta se ei jaksa oikein missään kohtaa naurattaa.

Musiikit sen sijaan elokuvassa on kohdillaan, Juice itse on mielestäni hyvä laulaja ja sanoittaja. Sekin yllättää miten hyvin Riku Nieminen suoriutuu roolistaan ja hän myös osaa myöskin laulaa suhteellisen hyvin. En ole ikinä ollut kyseisen herran fani. En ole ikinä pitänyt häntä erikoisena näyttelijänä.

Luulen että niille jotka muutenkin hengittävät kyseistä aikaa ja ovat kovia Juice faneja. Itse en siis toisin sanoen saanut tästä kauheasti irti, olenko liian nuori? Kenties.

Tykkään kotimaisista, elokuvista mutta tämä oli pitkästä aikaa kovin rimanalitus mitä olen kotimaisten elokuvien saralla kohdannut. Ja sitten on vielä tämnä elokuvan loppu, elokuva loppuu kuin seinään. Ei siinä lopussa ole kauheasti järkeä.

 

+

Juicen musiikki toimii edelleen, ja hän oli persoonana mukavan oloinen ja samaistuttava. Riku Nieminen tekee hyvän roolisuorituksen, joka pelastaa paljon elokuvalta.

 

Elokuva itsessään on surkea ja tylsä, onhan siinä muutamia kohtauksia jotka saivat hymähtelemään, ne oli tarkoitettu huumoriksi mutta itseen se ei uponnut.

Elokuva on tylsä ja loppuu kuin seinään, pitkään aiokaan en ole nähnyt yhtä huonoa elokuvan lopetusta.

 

 

Arvosana: 

5