Elokuvasta:
Maailmanlaajuisen menestyselokuvan X-Men: Days of Future Past ohjaaja Bryan Singer jatkaa sarjaa elokuvalla X-Men: Apocalypse.

Jo aikojen alussa häntä palvottiin jumalana. Apocalypse, tämä ensimmäinen ja voimakkain mutantti Marvelin X-Men-universumissa, keräsi toisten mutanttien voimat tehden itsestään kuolemattoman ja voittamattoman. Herätessään tuhansien vuosien jälkeen hän on pettynyt maailman tilaan. Puhdistaakseen ihmiskunnan ja luodakseen uuden järjestyksen maailmaan hänen hallinnassaan, hän kerää ympärilleen joukon voimakkaita mutantteja mukaan lukien masentuneen Magneton. Maan kohtalon ollessa vaakalaudalla on Mystikon johdettava nuorta X-Men-joukkoa Professori X:n avulla pysäyttääkseen suurimman vihollisensa ja pelastaakseen ihmiskunnan täydelliseltä tuholta.

Rooleissa: James McAvoy (Narnian Tarinat: Velho ja Leijona,Filth,X-men: First Class), Michael Fassbender (Kunniattomat paskiaiset,Jonah Hex,Prometheus), Nicholas Hoult (Poika,Skins-Liekeissä,Warm Bodies), Jennifer Lawrence (Nälkäpeli,Unelmien pelikirja,American Hustle)

Ikäraja: 12
Suomen Ensi-Ilta: 20.5.2016

X-Men: Apocalypse

X-Men elokuvia on jo tullut kokonaista yhdeksän osaa (jos mukaan lasketaan Deadpool ja Wolverine elokuvat), mutta onko sarjalla jo liikaa pituutta? Mielestäni ei, elokuvasarja on parantunut osa osalta.
X-Men Apocalypse on jatkoa vuoden 2014 elokuvalle X-men: Days of Future Past joka on sarjan yksi heikoimmista elokuvista.

Roolitus elokuvissa on onnistunut kautta linjan todella hyvin. James McAvoy on perinyt Patrick Stewartilta Professor X hahmon roolin ja hän ottaa kopin hyvin. Saman tekee myös Michael Fassbender joka tekee loistavan roolin Magnetona (Ian McKellen teki erittäin hyvää työtä vanhempana Magnetona.

Days of Future Past oli mielestäni suhteellisen tylsä elokuva mutta Apocalypse on täysin sen vastakohta. Apocalypse ei sisällä mielestäni yhtää tylsää kohtausta tai ole yhtään ylipitkä vaikka sillä on pituutta rapiat kaksi ja puolituntia.

Tykkään elokuvan alusta joka sijoittuu muinaiseen Egyptiin ja Elokuvan pahiksena on muinainen jumala. Joka on mielestäni loistava valinta. Vastakkain ovat siis mutantit sekä Jumala. Apocalypse saa muutaman mutantin kääntämään kelkkansa ja siirtymään niin sanotusti pimeälle puolelle. Mutta elokuvan lopussa tapahtuu sellaisia asioita jotka saavat heidät miettimään kantaansa uudelleen.

Elokuva sijoittuu ajallisesti kultaiselle kahdeksankymmentä luvulle joka toimii mielestäni hyvin sekin, pidän siitäkin että tämä elokuva ei ole yhtä vakava kuin Days of Future Past. Tässä on mukana myös huumoria. Osa hahmoista olisi ansainnut enemmän ruutuaikaa. Hugh Jackam pääsee esiintymään Wolverinena eräässä kohtauksesta joka sopii todella hyvin tähän elokuvaan Harmi että Hugh Jackman ripustaa piikit naulaan seuraavan vielä toistaiseksi nimeämättömän Wolverine 3 elokuvan jälkeen.

Arvosanani: 9

Ruusuja:

  • Roolitus on osunut nappiin.
  • Hyvin soljuva tarina jaksaa kantaa loppuun asti.
  • Elokuva ei ole liian vakava, vaan siinä on mukana sopivasti huumoria.

Risuja:

  • Osa hahmoista ansaitsisi enemmän ruutuaikaa.
  • Jotkut hahmot jäävät hieman irrallisiksi.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/x-men-apocalypse/