Kesto: 1h 25min, Ohjaus: Mikko Kouki

Rooleissa: Jenni Kokander, Kari Väänänen, Aku Hirviniemi


Pertti Jarla on jo monta vuotta kirjoittanut suosittua Fingerpori sarjakuvaa ja viimein siitä saadaan elokuva…. Jotkut voivat kysyä että miksi? Sitä mietin itsekin, onhan jotkut voineet tätä odottaa, itse en niihin kuulunut.

Elokuva kerrotaan ns sarjakuvastrippi muodossa eli siinä keskitytään tiettyyn/tiettyihin hahmoihin kerrallaan. Tottakai kuten elokuvaan kuuluukin siinä kierrätetään miljoonaan kertaan luetut sarjakuva stripit suoraan. Kyllä… Kyseessä on sarjakuvaan perustuva elokuva muttaa olisihan niitä voinut muokata hieman paremmin elokuvaan sopivaksi.

En koe että miksi hyvin toimiva sarjakuva on pitänyt vääntää elokuvaksi, ainut syy minkä keksin on että otetaan faneilta rahat pois.

Juoneltaan elokuva on mitään sanomaton. Rooleissa on tutusti lähes kaikissa suomalaisissa elokuvissa nähtävät näyttelijät, tuntuu että eikö suomesta löydy muita näyttelijöitä? Edes Rivo-Riitta hahmo ei jaksanut naurattaa vaikka kyseiseltä hahmolta löytyy sarjakuvissa monia sutkautuksia jotka ovat siinä onnistuneet.

Fingerpori elokuva ei ole missään suhteessa hauska elokuvat, lyhyestä noin puolentoista tunnin kestostaan huolimatta se tuntui ikuisuudelta… Edes yli kolme tuntia kestävät elokuvat eivät ole saaneet tuntemaan oloa sellaiseksi että salista olisi halunnut poistua.

Suomalaisten ohjaajien ja elokuvan tekijöiden pitäisi hakea mallia muualta. Tuntuu että kotimaassamme ei enää osata tehdä erilaisia ja hyviä elokuvia. Yritystä on ollut.

Loistava sarjakuva Fingerporikin on onnistuttu pilaamaan elokuvalla. Toivottavasti strippien taso ei laske tulevaisuudessa vaan siellä pysyy taso yhtä korkeana kuin ennenkin.

Summataanpas yhteen. Elokuva oli mitäänsanomaton ja tylsä joissa muutamissa kohdissa tuli hörähdeltyä mutta muuten se tuntui erittäin tylsältä ja olisin jopa saattanut kävellä ulos salista. Mutta halusin antaa tälle kuitenkin mahdollisuuden ja katsoin sen loppuun asti. Potentiaalia tässä oli mutta se hukattiin täysin.

+

Sarjakuvamaisesti etenevä tyyli sopii tähän elokuvaan.

Lyhyestä kestostaan huolimatta liian pitkältä tuntuva elokuva joka olisi voinut jäädä tekemättäkin, vitsit eivät naurattaneet ja samat joka elokuvassa nähdyt näyttelijät alkavat jo puuduttaa.

Arvosana:

4