”Helsingin Pasilan Triplassa sijaitseva Musiikkimuseo Fame tarjoaa uuden ajan teknologialla kuorrutettuja elämyksiä kotimaisesta musiikista; sinfonioista suomiräppiin ja kansanmusiikista heavy rockiin ainutlaatuista virtuaalikaraokea unohtamatta joka päivä klo 9-21. Sunnuntaisin 11-19. ”

Yllämainitussa aloitustekstissä mainitaan virtuaalikaraoke itse en ainakaan sitä löytänyt siellä… Ellei se ollut siinä samassa kopissa mistä lähetetään ”onnittelu” tervehdys Iskelmä radiolle…

Museon sisäänpääymaksu on 25e ellei ole oikeutettu alennusryhmään, esimerkiksi eläkeläinen tai opiskelija.

Museo on aiheeltaan tosi kiinnostava ainakin meikäläisen mielestä… Mutta hintalaatu suhteeltaam nätisti ilmaistuna surkea. Museo vaikuttaa paljon isommalta kuin mitä se on… ja ”uuden ajan tegnologialla kuorrutettuja elämyksiä” tarjotaan. Kilin kellot sentään, museossa on esillä muutama vitriini ja siellä näytetään muutamia videoita.

Kuulokkeita on paljon erilaisia ja niillä voi kuunnella pätkiä haastatteluista ja myös samalla katsoa videoita joistakin erilaisista artisteista ja yhtyeistä. FAMESSA on myös tarjolla mahdollisuuksia tutkia virtuaalilaseilla erilaisia juttuja… Ideana se kuulostaa hyvältä… Käytännössä ei.

VR-lasit vaikuttivat heikkolaatuisilta ja niiden kuva oli todella suttuista… Paras video mikä niissä oli oli se että pääsi 360 muotoisen videon mukana tutustumaan Kotiteollisuus yhtyeen keikkabussiin. Tosin sekin video oli vain sitä että he istuivat bussissa ja joku ukko jauhoi vähän jerryä ja päätä käännellessä näki vähän ympärillensä mutta ei mitään kummoisempaa.

Kokonaisuudessa museo oli todellinen pettymys. Sisäänpääsy maksoi liikaa suhteutettuna siihen minkälainen tarjonta siellä oli… Ja museokaupan hinnat oli todella pöyristyttävän korkeita.Musiikkimuseo FAMEA en suosittelen todellisille musiikki harrastajille, mistään esillä olleista artisteista/yhtyeistä ei kunnolla kerrottu mitään.