Kesto: 2t 35min
Ohjaus: James Mangold
Rooleissa: Harrison Ford, Phoebe Waller-Big, Antonio Banderas


Harrison Ford palaa jälleen kerran yhden tunnetuimman roolihahmonsa kenkiin. Ja täytyy sanoa että hyvin hän sen tekikin. Indiana Jones elokuvasarjahan on saanut alkunsa, jo ensimmäisen osan myötä vuonna 1981 ja sarjaan kuuluu yhteensä viisi elokuvaa.

Monissa paikoissa elokuva on saanut huonoja arvioita ja haukkuja, mielestäni se ei ole mitenkään huono elokuva. Ja siinä on otettu hyvin huomioon hahmon sekä näyttelijän ikäkin.

Tottakai elokuvassa on jouduttu käyttämään paljon cgi:tä ja muutamissa kohdissa nuorentamaan Harrison Fordia mutta ei se pahasti pistä silmään ja mielestäni se on hienosti tehty. Paikoitellen stunteissa huomaa että ikää alkaa näyttelijöillä olemaan.

Olihan elokuvan juoni aika yksinkertainen ja siitä puuttui osittain samaa henkeä kun vanhemmista Indy elokuvista. Pituudestaan huolimnatta elokuvaa jaksoi katsoa eikä missään vaiheessa tullut mieleen katsoa kelloa tai toivoa että koska tämä loppuu.

Ja vaikka moni on siitäkin eri mieltä ei Kristallikallon valtakuntakaan hirveän huono elokuva ollut.
Mutta tehdäänpä pieni yhteenveto, kokonaisuutena hyvä elokuva mutta juoni paikoitellen hieman tylsä ja turhan yksinkertainen.

Arvosana:
7

+
Hienot musiikit ja hieno roolisuoritus.


Turhan yksinkertainen juoni ja hieman sekava sekä tylsä.