Tietoa Elokuvasta:

The Hateful Eight sijoittuu Yhdysvaltain sisällissodan jälkeisiin vuosiin. Hevosvankkurit kiitävät halki talvisen Wyomingin. Kyydissä istuvat palkkionmetsästäjä John Ruth ja hänen vangitsemansa henkipatto Daisy Domergue. Heillä on kiire Red Rockiin, kaupunkiin missä ”Pyövelinä” näillä main tunnetun Ruthin on määrä tuoda Domergue oikeuden eteen. Matkan varrella he kohtaavat kaksi muukalaista. Majuri Marquis Warren on entinen Pohjoisvaltioiden sotilas ja nykyään pahamaineinen palkkionmetsästäjä. Chris Mannix on syvän etelän luopio, joka väittää olevansa kaupungin uusi seriffi. Elokuvan pääosissa mm: Samuel L. Jackson (Big Game, Avengers,Pulp Fiction), Kurt Russel  (Fast & Furious 7, Vanilla Sky,Forrest Gump),  Tim Roth (Reservoir Dogs,Apinoiden Planeetta,Pulp Fiction). Elokuvan on ohjannut Quentin Tarantino (Reservoir Dogs,Pulp Fiction,Django Unchained)

Elokuva sai suomen Ensi-Iltansa: 13.1.2016

The Hateful Eight (2016) Ikäraja: K-16

Heti alkuun on todettava etää Western ja Villi Länsi on aiheena itseäni todella paljon kiinnostava, ja tämä on yksi Quentin Tarantinon parhaista elokuvista.

Elokuva sijoittuu melkein koko kestonsa ajan yhteen paikkaan. Lumen saartamaan majataloon, se ei ole ollenkaan huono asia. Mielummin yksi paikka kuin useampi paikka joka tekee joistakin elokuvista liian sekavia.

Tässä elokuvissa kaikki hahmot saavat sopivasti ruutu aikaa, vaikka elokuva on tosi pitkä (2h 48min) niin se ei tunnu yhtään ylipitkältä, ja siinä ei ole yhtään tylsää kohtaa.

Vaikka elokuva on väkivaltainen (tuttuun Tarantinon tyyliin) niin se ei haittaa koska se on tuttua ohjaajan muista elokuvista.

Toivottavasti tämä ei tosiaan jää Quentin Tarantinon viimeiseksi elokuvaksi niinkuin hän on jossain haastatteluissa sanonut.

Arvosanani: 9/10

Hyvää:

  • Hyvät näyttelijät.
  • Tuttua Tarantinon laatua.
  • Western toimii melkein aina.
  • Kuvattu vanhan ajan filmille.
Huonoa:

 

  • Hieman levottomasti leikattu


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/chappie/