Tietoa elokuvasta:

Elokuvan on ohjannut Neil Blomkampf (District 9, Elysium), ja pääosissa on mm: Hugh Jackman (X-Men Days of Future Past, Les Misérables),Sigourney Weaver (Avatar, Exodus Gods And Kings),Dev Patel (Skins-Liekeissä, Slummien miljonääri)

Lähitulevaisuudessa lakia ja järjestystä valvoo poliisivoimien tyrannimainen robottiarmeija. Lopulta ihmiset lähtevät taistelemaan tätä armeijaa vastaan. Kun yksi näistä poliisiroboteista, nimeltään Chappie, varastetaan ja ohjelmoidaan uudelleen, siitä tulee ensimmäinen robotti, jolla on kyky ajatella ja tuntea. Yhdistelmä on niin vaarallinen, että Chappie saa pian vastaansa voimakkaita, tuhoisia voimia, jotka haluavat varmistaa, että Chappie jää lajinsa ensimmäiseksi ja viimeiseksi edustajaksi.

Elokuva sai suomen Ensi-Iltansa: 6.3.2015

Chappie Ikäraja: K-16

Elokuva alkaa todella mielenkiintoisesta asemasta kun robotit ovat korvanneet ihmispoliisit. Deon (Dev Patel) on kehittänyt robotit ja niiden tekoälyt. Hän kehittelee vapaa-aikanaan uuden tekoälyn roboteille, ja se antaa roboteille tunteet ja kyvyn matkia ihmisten tekoja. 

Elokuvalla on kestoa n. 2h mutta se ei tunnu yhtään ylipitkältä, päin vastoin se jaksaa pitää mielenkiinnon yllä koko kestonsa ajan herättää tunteita sekä saa katsojan miettimään tarkemmin asioita. Omasta mielestäni elokuva oli ehkä hieman liian väkivaltainen. Mielestäni sen tarinan olisi voinut hienommin kertoa vähemmällä väkivallan käytöllä.

Elokuvan hahmoista olisi saanut hieman enemmän irti jos ne olisivat saaneet enemmän ruutuaikaa. Jotkut hamoista jäivät irrallisen tuntuisiksi.

Elokuvan loppu on koskettava ja saa miettimään että mitä jos tuo tapahtuisi oikeasti? Tavallaan toivon että elokuva saisi jatkoa.

Katsoin elokuvan vasta tällä viikolla, vaikka se on saanut ensi-Iltansa jo 6.3.2015, kokonais arvosanaksi antaisin elokuvalle 8/10.

Hyvää:

  • Mielenkiintoinen tarina joka saa miettimään asioita.
  • Hyvä näyttelijät.
Huonoa:

 

  • Irralliset hahmot, niistä olisi saanut enemmän irti.
  • Liiallinen väkivalta.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/chappie/