Elokuvasta:

Rowan Atkinson palaa rooliinsa kaikkien rakastamana tunarina, salainen agentti Johnny Englishinä sarjan kolmannessa komediassa Johnny English iskee jälleen. Uusi seikkailu alkaa, kun kyberhyökkäys paljastaa kaikkien Britannian salaisten agenttien henkilöllisyydet, ja Johnny Englishistä tulee salaisen palvelun ainoa toivo. Eläkkeeltä takaisin töihin kutsuttava English syöksyy suin päin hakkerineron jäljille. Taidoiltaan erittäin köykäisen ja keinoiltaan vanhan liiton miehen on päihitettävä modernin teknologian haasteet onnistuakseen tehtävässään.

Rooleissa:

Emma Thompson (Beauty and the beast – kaunotar ja hirviö, Saving Mr. Banks, I Am Legend), Rowan Atkinson (Nolojen tilanteiden mies, Mami hoitaa, Komisario Maigret),
David Kerr (Paddington 2, Murha paratiisissa, Uhka menneisyydestä)

Ohjaaja:

David Kerr (Beautiful People, Kuollut mies deittailee, Tohtorit)

 

 

Ensi-Ilta: 28.9.2018

Kesto: 1h 28min

Ikäraja: 7

Katsottu versio: 2D

Alkuperäinen nimi: Johnny English Strikes Again

 

 

 

Johnny English Iskee Jälleen

 

Rovan Atkinson tuo ehkä parhaiten Mr. Beanina tunnettu herrasmies näyttelee pääosaa tässä jo kolmanteen osaan ehtineessä Johnny English elokuva sarjassa pääroolin. Kyseinen hahmohan on komediallinen sanoisin jopa parodia perus salaisista agenteista sekä James Bondista.

Toisin kuin Mr.Bean elokuvissa jotka perustuivat eniten hahmon kehonkieleen ja ilmeisiin tässä elokuvassa hän puhuu, mutta eihän tässäkkään hänen loistavaa kehonkieltään sekä ilmeitään ole unohdettu!

Juoneltaan Johnny English on aika perus huttua, perinteisiä komediallisia ja toiminnallisia juonia kierrätetään  minkä ehditään  Toimintaa piisaa mutta se on tehty osittain kieli poskella, Se missä elokuva onnistuu on että se ei ota itseään liian vakavasti. Huumori on elokuvan parasta valttia.

Elokuva sisältää myös hienon viittauksen suomeen kun eräässä kohdassa soi Daruden Sandstorm ja Englishin Johnny tanssii pitkän pätkän sen mukana, ja vetää liikkeet överiksi tuttuun tyyliinsä.

Jos elokuva sarja vielä jatkuu toivon että siinä tuodaan enemmä joitan uutta mukaan, muuten elokuva on aika peruskauraa ja ei kauheasti eroa siitä mitä nykyään pyörii teattereissa. Elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään, Ben Miller, Atkinsonin esittämän jo kenties eläköityneen agentin aisaparina kun hänet otetaan takaisin kentälle. Sekä Emma Thompson Britannian pääministerinä.

Eikä nykytekniikkaakaan ole unohdettu, Johnny English seikkailee nykyään niin trendikkäässä virtuaalitodellisuudessa… Mutta eihän sekään mene opaskirjojen mukaan vaan siihenkin saadaan mukaan monenlaisia sattumia.

Tätäkin elokuvaa vaivaa samanmoinen ongelma joka vaikuttaa olevan yleinen ongelma lähes kaikissa nykyelokuvissa, eli jos olet katsonut elokuvan trailerin niin siinä on jo paljastettu juonen parhaat kohtaukset sekä parhaat vitsit. Tosin siitä ei voida syyttää muita kun niitä jotka valitsevat trailerissa näytettävät kohtaukset.

Summataanpa vielä hieman yhteen tätä kokonaisuutta. Elokuva ei siis ollut huono, se olisi vain voinut olla paljon parempi. Mielelläni sen kyllä katsoin ja se sai nauramaan, johon ei kaikki komediat viime aikoina ole pystyneet.

 

 

Plussaa:

Hyvää huumoria ja hienot roolisuoritukset.

 

 

Miinusta:

Trailerissa nähty jo lähes kaikki parhaat kohtaukset, sekä juonessa käytetty paljon muissa elokuvissa jo useaan kertaan käytettyjä juttuja.

 

 

Arvosana:

7