Kesto: 1t 32min
Ohjaus: Aaron Horvarth
Rooleissa: Chris Pratt, Anya Taylor-Joy, Jack Black


Mario ja Luigi tuo videopelien kaksikko joka on seikkailut Nintendon videopeleissä jo 80-luvulta lähtien. Tämä elokuva nostaa onnistuneesti videopelielokuvian huonoa mainetta parempaam suutnaa.

Elokuvassa on kunnitoitettu pelin henkeä yllättävän hyvin toisin kuin vanhassa jo 90-luvulla tulleessa Super Mario Bros. elokuvassa.

Ääninäyttelijöiden valinta on osunut muuten ihan nappiin. Mutta Chris Prattin suorituksesta mariona, voi olla montaa mieltä, jos on tottunut siihen tunnetuimpaan mario ääneen.

Juoneltaan elokuva etenee sähäkästi ja tuntuu että elokuvassa on hirveä kiire koko ajan. Olisi ollut mukavampaa jos elokuva olisi vähäksi aikaa hidastanut tahtia ja pysähtynyt fiilistelemään pelimaailman henkeä ja tunnelmaa sekä hahmoja.

Musiikit elokuvassa oli hyvin tehty ja kappaleista löytyi hienoja viittauksia Mario peleihin. Ja Jack Black loistaa jälleen hienosti Bowserin roolissa, ja pääseehän hän myös laulamaankin jälleen.

Animaatiojälki elokuvassa on hienosti tehty ja se henkii sopivasti pelien henkeä ja hahmoissakin kunnioitetaan alkuperää hyvin.
Se mikä monia voi yllättää on se, että elokuvassa on todella paljon viittauksia peleihin. Joita ei välttämättä tajua jos pelit ja hahmot eivät ole ennestään tuttuja.

Yhteenvetona:
Hienosti pelejä ja hahmoja kunnioittava elokuva jossa tuntuu olevan hieman liian kiire koko ajan.

Arvosanani on:
8