Elokuvasta:

Ala-asteikäinen Toni Wirtanen muuttaa isänsä kuoltua äitinsä Mervin kanssa Heinolaan. Muutamaa vuotta myöhemmin Toni tutustuu Lautalan Anttiin, jonka kanssa perustaa punk-bändin. Pian mukaan liittyy Antin ystävä Simo ”Sipe” Santapukki ja bändi saa nimekseen ”Apulanta”. Sipe iskee silmänsä vaihto-oppilasvuottaan Heinolassa viettävään punk-henkiseen Mandyyn, joka päätyy lopulta Apulannan basistiksi. Mandyn myötä Apulanta saa uutta nostetta, mutta samalla tyttö myös sekoittaa pahamaineisen Tuukka Temosen poikien ja bändin elämään. Sipe kipuilee Mandyä kohtaan palavien tunteidensa kanssa samaan aikaan kun kotona pelätään pikkusiskon terveydentilan sekä vallalla olevan taloustilanteen vuoksi. Myös Tuukan vanhemmat taistelevat laman kovaa kouraa vastaan – kohtalokkain seurauksin. Tonin äiti puolestaan katselee virastaan käsin tilannetta hyvinkin läheltä ja kannustaa kauhuesimerkkien saattelemana poikaansa valitsemaan ammatin, jolla työllistyä. Poikien sydän sykkii kuitenkin yhä kasvavassa määrin musiikin mukaan, eikä kohtaloa vastaan voi taistella lopulta kukaan. Samaan aikaan kun Suomi devalvoi ja markka pistetään kellumaan, Apulannan pojat kokevat nuoruuden kasvukivut, elämän raadollisuuden sekä ensirakkauden kipeät haavat. Kaiken tuon alla Apulanta itsessään vahvistuu vahvistumistaan ja rikkoo lopulta tiensä koko kansan tietoisuuteen.

Elokuva pohjautuu tositapahtumiin ja kertoo paitsi Apulannan syntytarinan, myös poikien kasvutarinat sekä antaa läpileikkauksen 90-luvun lamaan.

Rooleissa:
 Roope Salminen (Roope Salminen Show,Kotikatu,Hittikärpänen), Laura Malmivaara (Kotikatu,Lomasankarit,Hymypoika), Tatu Sinisalo (Mustat lesket)

Ohjaaja:
Tuukka Temonen (Presidentintekijät,The McCoys Show,Diili)

 

Ensi-Ilta: 7.9.2016
Kesto: 1h 51min
Ikäraja: 7
Katsotte versio: 2D (teatterissa)
Alkuperäinen nimi: Teit meistä kauniin

Teit meistä kauniin

Elokuva kertoo Apulanta yhtyeen syntytarinan onnistuneesti ja porautuu samalla yhtyeen jäsenten henkilökohtaisen nuoruuteen ja muuhunkin elämään.

Tämän filmin soundtrackin ovat kyhänneet Apulanta yhtyeen laulajakitaristi Toni Wirtanen sekä Janne Huttunen, ja voi pojat soundtrack on todella hyvä ja sopii täydellisesti tunnelmaan.

Rooleihin on valittu tällä kertaa sekä tuttuja ammattilaisia (Lorenz Backman, Laura Malmivaara) kuten myöskin hieman tuntemattomia lahjakkuuksia vieraileepa elokuvan sivurooleissa myös Apulanta yhtyeen jäsenet kuten myöskin räppärit Brädi ja Uniikki.

Teit meistä kauniin on hyvin rytmitetty, se on samaan aikaan viihdyttävä että koskettava. Tarinassa on paikoitellen todella syvälle vetäviä hetkiä ja myös todella hauskoja ja humoristisia kohtauksia.

Mielestäni elokuva on rytmitetty todella hyvin, elokuvan tarina olisi voinut kattaa myöskin aikaa lähemmäksi nykyaikaa, koska nyt se käsittelee pelkästään yhtyeen alkuaikoja. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä tarinaa joka käsittelee yhtyeen taivalta perustamisesta nykyaikaan.

Tässä elokuvassa nuoret tähdet tekevät hyvät roolit jopa Roope Salminen onnistuu tässä elokuvassa, mitä ei voi sanoa kaikista hänen roolisuorituksistaan. Allekirjoittaneen mielestä hän voisi keskittyä enemmän musiikin tekemiseen koska sen osaa paremmin.

Arvosanani on: 9

Ruusuja:

  • Hieno käsikirjoitus.
  • Tunnelmaan sopiva soundtrack.

Risuja:

  • Tarina olisi saanut käsitellä yhtyeen tarinaa laajemmin.
  • Paikoitellen turhat sivuroolit.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/teit-meista-kauniin/