Elokuvasta:
Moderni nisäkkäiden kaupunki, Zootropolis, on kaupunki, jollaista ei ole toista. Se on maailman eläinten sulatusuuni, jossa kaikki norsusta päästäiseen asuvat yhdessä kaupunginosissa kuten elegantti Sahara Square ja viileä Tundratown. Mutta kun aina positiivinen konstaapeli Judy Hopps saapuu Zootropolikseen, hän tajuaa, ettei ole helppoa olla ensimmäinen kaniini kaupungin poliisivoimien suurten ja karskien eläinten joukossa. Näyttääkseen, mistä hänet on tehty, päättää Judy ratkaista hankalan jutun. Mysteerin ratkaiseminen tosin vaatii, että hän tekee yhteistyötä suulaan ja ovelan Nick Wilde -nimisen ketun kanssa.

 

Rooleissa:
Ginnifer Goodwin (Walk the Line,Mona Lisa Smile, A Single Man), Jason Bateman (Kaameat pomot, Lumottu lelukauppa,Juno), Idris Elba (Thor, Prometheus, Viidakkokirja)

Ohjaus:

Byron Howard (Bolt, Kaksin karkuteilla)

Ensi-Ilta: 4.3.2016
Kesto: 1h 48min
Ikäraja: 7
Katsotte versio: Suoratoisto
Alkuperäinen nimi: Zootropolis

 

Zootropolis – eläinten kaupunki

Zootropolis käsittelee arkisia asioita eläinten näkökulmasta mikä on mielestäni mukavaa vaihtelua nykyelokuviin, Elokuva alkaa hauskasti kohtauksella joka sijoittuu koulun teatteriesitykseen. Ja melkein heti sen jälkeen siirrytään päähenkilön aikuisuuteen ja siihen kun hän muuttaa pois kotoa isoon kaupunkiin.

Elokuva on lastenelokuvaksi paikoitellen jopa hieman liiankin jännittävä joka saattaa aiheuttaa painajaisia herkille ja pienimmille katsojille, eli suosittelen katsomaan sen yhdessä vanhempien tai aikuisen seurassa.

Alussa Judy Hopps on arka kaniini josta kasvaa Zootropolis kaupungin yksi menestyneimmistä poliiseista, hän saa kaverikseen ovelan ketun nimeltä Nick Wilde joka on ajautunut lapsuuden trauman aiheuttaman pahoille teille mutta parantaa tapansa ja valmistuu elokuvan lopuksi poliisiksi.

Elokuvassa käsitellään samaan aikaan sitä että rikollisuus ei kannata, unohtamatta sitä että kiusaamiseen pitää puuttua että ennen kuin se aiheuttaa pahoja traumoja tai oireita jotka voivat vaikuttaa kiusatun koko loppuelämään.

Zootropolis on taattua Disney laatua eli sitä voi suositella kaikille jotka pitävät Disneyn tuotannosta, mutta kuten jo aikaisemmin mainitsin siihen voi varautua että herkimmät ja pienimmät katsojat voivat säikähtää elokuvan kohtauksia joissa mm: Roikutaan sillalla ja tullaan petoeläinten takaa-ajamaksi.

 

Arvosanani on: 9

Ruusuja:

  • Kauniisti toteutettu animointi.
  • Eläinten kaupunki on hieno aihe elokuvalle.
  • Ei liian vakava, mukana myös aikuisille sopivaa huumoria.

 

Risuja:

  • Paikoitellen liian jännittävä.
  • Leikattu hieman liian levottomasti.
  • Osa hahmoista jää liian ohuiksi ja yksiulotteiseksi.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/zootropolis-elainten-kaupunki/