Elokuvasta:

Marvelin Doctor Strange on tarina maailmankuulusta neurokirurgista tohtori Stephen Strangesta, jonka elämä muuttuu kertaheitolla, kun hän menettää käsiensä toimintakyvyn rajussa auto-onnettomuudessa. Kun länsimainen lääketiede ei tarjoa apua, hänen on pakko etsiä hoitoa – ja toivoa – yllättävästä suunnasta: salaperäisestä paikasta nimeltä Kamar-Taj. Pian hänelle selviää, ettei se ole vain parantamisen keskus vaan samalla myös etulinjan taistelutanner sodassa näkymättömiä voimia vastaan, jotka ovat päättäneet tuhota meidän todellisuutemme. Ennen pitkää Strange – aseenaan uudet maagiset voimat – joutuu valitsemaan, palatako entiseen elämäänsä maineen ja mammonan keskelle vai jättääkö kaikki se taakse ja puolustaa maailmaa aikamme voimakkaimpana velhona.

 

Rooleissa:
Benedict Cumberbatch (Uusi Sherlock,Black Mass,12 Years a Slave), Mads Mikkelsen (Casino Royale,Kuningas Arthur,Kolme muskettisoturia), Tilda Swinton (Vanilla Sky,Poikani Kevin,Snowpiercer)

Ohjaus:

 

Scott Derrickson (Sinister,Deliver Us from Evil,Emily rosen riivaaja)

Ensi-Ilta: 26.10.2016
Kesto: 1h 57min
Ikäraja: 12
Katsotte versio: 3D (Teatterissa)
Alkuperäinen nimi: Doctros Strange

 

Doctor Strange

 

Benedict Cumberbatch on loistava valinta tähän rooliin se on kuin häntä varten tehty, Muutenkin elokuvan roolitus on onnistunut loistavasti, eikä Mad Mikkelsenkään mikään huono ole omassa roolissaan.

Elokuva alkaa mielestäni hauskasti sillä siinä ei ainakaan omasta mielestäni ollut perinteisiä alkutekstejä ollenkaan, Doctor Strange elokuvassa on yhdistetty sopivasti huumoria sekä vakavampiakin aiheita. Elokuvassa on vähän samanlaista tunnelmaa kuin Inceptionissa oli aikanaan ja se ei ole huono juttu ollenkaan.

 

Mukavaa tässä elokuvassa on se että se tempaisee heti alkumetreillä mukaansa eikä siinä ole pitkäveteisiä kohtauksia ollenkaan, päin vastoin tuntuu että elokuva sujahtaa ohi nopeasti. Enkä tarkoita sitä sillä että se olisi huono juttu, vaan sillä että elokuva jaksaa pitää katsojan otteessaan koko ajan.

Elokuvan 3D toteutus on tehty varsin onnistuneesti, ja tehosteita hyödynnetään varsin mukavasti. Eivätkä ne pomppaa silmille liian ärhäkästi. Sanoisin että elokuvasta saa kaiken irti kunnon äänentoistolla ja isolla ruudulla.

 

Doctor Strange hahmon tarina kerrotaan elokuvassa erittäin hyvin,  Katsoja pääsee melko hyvin selville hahmosta vaikka ei olisi lukenut kyseisiä sarjakuvia, Mielestäni elokuvan sivuhahmoja olisi voinut tuoda jopa hieman enemmän esiin. Koska osa niistä saa mielestäni liian vähän huomiota.

 

Arvosanani on: 10

Ruusuja:

  • Loistava käsikirjoitus.
  • Hieno roolitus.
  • Nautittava 3D toteutus.

 

Risuja:

  • Jotkut hahmot jäävät ohuiksi.
  • Tuntuu että elokuva loppuu liian nopeasti.

Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/doctor-strange/