Kesto: 2h 21min, Ohjaus: J.J. Abrams Rooleissa: Daisy Ridley, Adam Driver, Carrie Fisher


Varoituksena kaikille arvostelu saattaa sisältää spoilereita, yritän niitä kyllä välttää.

Tähtien Sota, tuo eeppinen avaruus toiminta saaga. on alkanut jo vuonna 1979. Nyt vuonna 2019 tuli jo saagan pääsarjan yhdeksäs osa ensi-iltaan välissä on tullut jo kaksi erillistä osaa (Rogue One ja Solo A Star Wars story).

Uuden trilogian avaus The Force Awakens (2015) oli yllättävän hyvä elokuva mutta ei iitäe ole George Lucasin tekeleiden voittajaksi. Rise of The Skywalker ei ole uuden trilogian huonoin osa vaan se on Last Jedi, huomaa että elokuvasarjassa on vaihtunut ohjaaja välissä.

Tässä elokuvassa on paljon seikkoja jotka viittaavat siihe että yllämainittua edellistä osaa ei olisikaan vaan kaikki siihen liittyvä pitäisi unohtaa. Muutenkin tässä elokuvassa on kaikkea turhan päiväistä jotka ei liity siihen mitenkään, turhia hahmojen tappoja ja väkisin väännetty pakollinen romanssi ja suutelu kohtaus.

Onhan elokuvassa tietysti mukana huumoria ja samalla myös surullisuutta, eräät hahmot kuolevat elokuvan aikana mitkä herkistivät itseäni, ja olihan loppu samaan aikaan hyvä mutta siinä oli tiettyjä juttuja jotka tekivät siitä sekavan ja kysymyksiä auki jättävän.

Jos mietitään elokuvaa muiden kuin Star Wars lasien läpi niin olihan se todella loistava ja kauniisti tehty, unohtamatta TODELLA loistavaa John Williamsin tekemää soundtrackia.

Mutta Star Wars elokuvana tämä oli samaan aikaan hyvä mutta samaan aikaan myös sellainen että mitä hittoa tekijät ovat ajatelleet koska tietyt kohtaukset ovat täysin turhia ja muutama turha hahmo kuolee. Esitelläänpä tässä muutenkin muutamia uusia hahmoja jotka jäävät ohuiksi kuin lehti tuulessa. eikä niistä saa mitään irti.

Palataanpa vielä elokuvan pituuteen joka on vajaat kaksi ja puoli tuntia. Ja Jestas paikoitellen se tuntui todella pitkältä, mutta suhteellisen hyvin se jaksoi pitää mukanaan.

+

Päätös uudelle trilogialle joka jättää auki monia kysymyksiä, mutta oli silti hienosti tehty.

Juoneltaan sekava ja paikoitellen yli pitkä, sen lisäksi siinä on paljon turhuuksia joita ilman elokuva olisi ollut parempi.

Arvosana:

7