Kesto: 1h 39min,
Ohjaus: Jeff Fowler Rooleissa: Jim Carrey, James Marsden, Ben Schwrartz


Sonic tuo kaikkien rakastama ikoninen sininen siili on seikkaillut jo useassa eri videopelissä ja viimein hän sai oman elokuvansa… Elokuvan valmistumista on varjostanu moni erilainen mutka ja mäki… Esimerkiksi ensimmäisten trailerien aikaan hahmon ulkonäöstä nousi porua fanien keskuudessa.

Hahmonaha Sonic on miellyttävän oloinen siili joka nyt vain sattuu olemaan sairaan nopea, juoneltaanhan tämä elokuva on eräänlainen road movie… Jossa kaksi ”kaverusta” lähtee pieneen seikkailuun eikä elokuva tarjoa hirveästi mitään erikoista.

Tuntuu että elokuva kierrättää paljon vanhoja klisteitä muista elokuvista ja se ei tunnu hirveästi tarjoavat mitään uutta… Tosin siinä hyödynnetään hidastuselementtejä hienosti ja Sonicin nopeutta ei kauheasti hyödynnetä… Tuntuu että elokuva nojaa liikaa Jim Carreyn roolisuoritukseen joka on suoraan sanottuna loistava. Carrey pääsee revittelemään kunnolla ja tuntuu että siinä hän on parhaimmillaan… Jokusen vuoden hiljaiseloa komedia kuin muistakin rooleista pitäneenä tuntuu että hän on löytänyt uutta potkua uralleen.

Muut hahmot ja roolitukset ovat aika mitää sanomattomia, tuntuu että kaikki panokset on laitettu Carreyn ympärille ja muut jäävät pelkästään sivuhahmoiksi…. En usko että sen piti alunperin olla tarkoitus.

Elokuvan loppu petaa suoraa pohjaa jatko-osalle mutta saa nähdä tuleeko sitä koska tietojeni mukaan tämäkään ei mikään jättisuuri hitti ollut… Mielelläni jatko-osan kyllä katsoisin koska siinä saatettaisiin tuoda mukaan muitakin Sonic peleistä tuttuja hahmoja.

Elokuvassa hieman ärsytti se että siihen ei oltu kauheasti tuotu mitään uutta mitä ei olisi muissa elokuvissa nähty… Jos mietitään tätä pelielokuvana… Jos nimessä ja pääosassa ei olisi ollut Sonic se olisi voinut toimia parempana elokuvana… Nyt sitä vaivaa Sonic leima ja se on sääli… Olisin suonut että kyseinen hahmo saa paremman elokuvan mutta jouduin pettymään…

Kuten jo yllämainitsin tuntuu että Carrey kannattelee koko elokuvaa… Muut hahmot eivät jääneet mieleen missään suhteessa oikeastaan.

+

Jim Carrey tekee hienon roolin pitkästä aikaa ja tuntuu että intoa tehdä lisää komediaa löytyy, unohtamatta sitä että Sonic sai oman elokuvan… Pelielokuvia ei ole vielä tehty ainakaan liikaa….

Elokuva oli taas monessa suhteessa pelielokuva… Niin hyvässä kuin pahassakin… Elokuva kierrättää kliseitä ja muissa elokuvissa moneen kertaan käytettyjä juttuja… Siitä puuttuu raikkaus ja omalaatuisuus.

Arvosana:

7