Kappaleet:
1. Seafarer’s Dream
2. Rum, Women, Victory
3. Andromeda
4. The Defence of the Sampo
5. Run from the Crushing Tide
6. For Sirens
7. One with the Sea
8. Midsummer Magic
9. Cold Northland (Väinämöinen Part III)
10. Merille Lähtevä (Bonus Track)
11. I’ll Stay by Your Side (Bonus Track)

Levy-yhtiö: Metal Blade


Ensiferum on tehnyt jo mittavan uran ja julkaisi juuri uransa kahdeksannen albuminsa. Yhtyehän on tehnyt jo mittavan uran vuodesta 1995 alkaen eli jo yli kaksikymentä vuotta ovat veivanneet folkmetallia.

Henkilökohtaisesti olen pitänyt yhtyeen musiikista jo pitemmän aikaa, edellinen levy Two Paths ei mielestäni ollut kokonaisuutena kummoinen mutta muutamia hyviä biisejä siitä löytyi.

Sitä edeltävä One Man Army oli todella hyvä albumi kokonaisuutena, ja siinä oli mielenkiintoinen vierailija Frederik eli suomalaisen junttidisconkuningas .

Tällä levyllä on muutamia kappaleita jotka ovat omia erityis suosikkejani, kyseessä ovat Rum, Women, Victory sekä Andromeda ja Midsummer Magic Varsinkin Mdsummer on erittäin pirteä ja positiivisen kesäinen ralli joka tuo hyvän mielen kuulijalle.

Rum sekä Andromeda kappaleethan julkaistiin singleinä ennen albumin julkaisua ja omat odotukseni nousivat kovasti varsinkin kun Andromedan kuulin ensimmäisen kerran. Sitä tulikin sitten kuunneltua todella paljon.

Jos folkmetalli uppoaa ja vielä kotimainen niin suosittelen Ensiferumin tuotantoon kuuntelemaan, niin alkupään tuotoksiin kuin uusimpiinkin kannattaa perehtyä… Sieltä löytyy kappaleita moneen makuun ja yhtyehän on myös tehnyt hienoja Cover-Versioita eri kappaleista sekä on tunnettu siitä että panostavat levyjen bonuskappaleisiin.

Osaahan yhtye myös kappaleissaan yhdistää sekä örinää sekä puhdasta laulua. Varsinkin kun yhtyeeseen on liittynyt uusi laulaja jonka ääni toimii erittäin hyvin yhtyeen örisijän tukena.

Arvosana:

9