Elokuvasta:
Marvelin moottoriturpa-palkkasoturi on palannut! Suurempana, parempana – ja toisinaan myös housuttomampana – kuin koskaan. Tällä kertaa vastassa on murhanhimoinen supersotilas, ja Deadpoolin on keskitettävä ajatuksensa ystävyyteen, perheeseen ja sankaruuden syvimpään olemukseen. Samaan hengenvetoon on tietysti piestävä kaikki poikkiteloin asettuvat, sillä joskus oikeudenmukaisuuden toteutuminen vaatii kyseenalaisten keinojen käyttämistä.
Rooleissa:
Ryan Reynolds (R.I.P.D .- Haamukytät, Smokin’ Aces, Turvatalo), Morena Baccarin (The Flash, V, Isänmaan Puolesta), T.J. Miller (Ready Player One, Big Hero 6, Transformers: Tuhon Aikakausi)  
Ohjaajat:
David Leich (Atomic Blonde)

 

Ensi-Ilta: 16.5.2018
Kesto: 1h 59min
Ikäraja: 16
Katsottu versio: 2D
Alkuperäinen nimi: Deadpool 2

Deadpool 2
Deadpool löysi tiensä hahmona ensimmäisen kerran valkokankaalle ensimmäisen kerran elokuvassa X-Men Origins: Wolverine (2006), Seuraavan kerran hahmo pääsi esille elokuvassa omaa nimeään kantavassa elokuvassa vuonna 2016.
Nyt kaksi vuotta myöhemmin Deadpoolin taru saa jatkoa jo toisessa herran itse tähdittämässä elokuvassa.
Edellinen osa tätä sarjaa oli erittäin hienosti tehty elokuva ja mielestäni siinä osui moni asia kohdalleen ja se toi piristysruisketta supersankari elokuvien kaavaan. Joka oli silloin jo kangistunut kaavoihinsa.

Deadpool 2 ei tarjoa kauheasti mitään uutta edelliseen osaan verrattuna. Huumori pysyy tutun ronskina ja toimintaa on enemmän kuin tarpeeksi. Elokuvasta huomaa että budjettia on saatu lisää. CGI:n käyttö on lisääntynyt ja toimintakohtaukset ovat näyttävämpiä kuin ennen.
Mukaan tuodaan myös hahmoja joita näkyy tulevissa elokuvissa, osa heistä on hauskoja ja hyvin tehty. Osa taas on täyttä kuraa.

Cable on yksi uusista hahmoista ja sitähän esittää Avenger Infinity Warissa Thanosina nähty Josh Brolin. Eikä hän huonosti roolista suoriudukkaan, Cablessa on samaa jäykkyyttä kuin Terminattorissa.
Deadpool 2 sisältää viittauksia erilaisiin viihde muotoihin, niin musiikkiin sarjakuviin kuin elokuviinkin. Ja niitä oli hauska sieltä bongata. Ensimmäinen sellainen tulee jo heti elokuvan alussa.
Juonellisesti otsikossa mainittu elokuva junnaa paikallaan ja toistaa itseään enemmän kuin ikääntynyt vanha rouva ruotsin laivalla, jotkut elokuvan kohtaukset näytetään liian moneen kertaa liian pienillä muutoksilla. Elokuva tuntuu mieleestäni liian pitkältä, siitä olisi helposti voinut leikata monta kohtausta pois eikä se olisi vaikuttanut juonen kulkuun mitenkään ikävästi.

 

Arvosanani on: 9
 

Ruusja:
Näyttävät toiminta kohtaukset, eikä huumoriakaan puutu.

Risuja:
Toistaa liikaa itseään, ja liikaa pituuttakin löytyy elokuvalta.


Kyseinen teksti on kopioitu alkuperäisiltä sivuilta uusille, linkki vanhalle sivustolle: https://elavia-kuvia.webnode.fi/news/deadpool-2/